Software Engineering Analyst Accenture

Software Engineering Analyst Accenture
- On 06 November 2014
Rating
Software Engineering Analyst Accenture https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/software-engineering-analyst-accenture 0
0

Wat ik doe

In november 2012 ben ik gestart bij Accenture. Direct ben ik op een project gestart bij een regionale netbeheerder van elektriciteit en gas. Ik vervulde hier de rol als tester tijdens een ERP implementatie. Dit was een uitstekende rol om bekend te raken met de systemen en de processen van de markt en de klant.

Maar ik wilde al snel meer en wilde graag zelf achter de “knoppen” gaan zitten. Ik ben overgestapt naar een ander project, waar ik een rol als software ontwikkelaar kreeg. Wederom was dit een grote ERP implementatie bij een bedrijf in de energiesector. Naast de technische kant vind ik de functionele kant ook erg interessant. Ik probeer mijzelf niet alleen te fixeren op het ontwikkelen van functionaliteit binnen een pakket maar ik wil ook de processen van de klant goed begrijpen. Op die manier kun je de klant beter helpen met het oplossen van problemen.

Daarnaast vind ik het leuk om wat extra’s te doen buiten het dagelijkse werk om. Zo geef ik af en toe een gastcollege op een hogeschool en help ik mee met het organiseren van verschillende evenementen binnen Accenture. Dit is niet alleen leuk en leerzaam om te doen, maar ook erg goed voor het uitbreiden van je professionele netwerk!

Mijn advies

Bouw een zo groot mogelijk netwerk op en maak daar gebruik van. Kansen kunnen jou worden gegeven als je positief opvalt binnen je netwerk. Probeer voor jezelf uit te vinden wat jij leuk vindt om te doen en waar jij naar toe wilt. Zoek dan de juiste mensen daarbij en leg contact met hen. Hoewel Accenture een ontzettende grote organisatie is, zijn de lijnen erg kort. Iedereen is bereid om jou te helpen, van starter tot manager. Echter zal je zelf het initiatief moeten nemen.

My rating