Sollicitatiegesprek in Duitsland

Sollicitatiegesprek in Duitsland
- On 05 March 2015
Rating
Sollicitatiegesprek in Duitsland https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/sollicitatiegesprek-duitsland 0
0

Duitsers reageren nu eenmaal anders dan Nederlanders. Tijdens een sollicitatiegesprek met een Duitser moet je je hier dus van bewust zijn! Om je een voorsprong te geven op die baan of stage, hebben wij hier vier handige tips voor als je tegen over een Duitser komt te staan.

  1. Spreek goed Duits! Duitsers zullen erg onder de indruk zijn als je met goed Duits komt aanzetten. Veel Duitse bedrijven spreken niet zo goed of geen Engels. Dus met een goed babbeltje in het Duits heb je een grote voorsprong!
  2. Bied goede nazorg. Volg de agenda, houd je aan de kernwaarden van het opgestelde contract, wees met alles keurig op tijd en bevestig zo veel mogelijk schriftelijk.
  3. Breng je deskundigheid en professionaliteit helder over. En vergeet niet dat voor Duitsers een verandering niet altijd een verbetering is!
  4. Duitsers hechten veel waarde aan hiërarchie. Als jij iemand van een lage functie naar de directeur stuurt, wordt dit als een belediging ervaren. Laat dus jouw bedrijfsdirecteur de beslissende gesprekken voeren.
My rating