Sollicitatiegesprek - presentatie

Sollicitatiegesprek - presentatie
- On 05 September 2014
Rating
Sollicitatiegesprek - presentatie https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/sollicitatiegesprek-presentatie 0
0

Wanneer jij op presentatie gaat bij een bedrijf om je sollicitatie toe te lichten zorg dan dat je de tips in dit artikel gelezen hebt.

Wat neem je mee?
-  Schrijfblok
 - Vragen die je hebt bedacht
 - CV

Nette kleding
Door middel van kleding kan je heel veel uitstralen, je kan laten zien dat je het gesprek belangrijk vindt. Vaak kan je erachter komen hoe de sfeer binnen het bedrijf is en naar aanleiding daarvan kan je bedenken wat je gaat aantrekken. 

De eerste indruk bij binnenkomst
De sollicitatie begint eigenlijk al als jij binnenkomt. Als jij dus aanbelt bij de desbetreffende organisatie, stel je dan netjes voor aan diegene die de deur open doet.

Goede indruk receptie
De receptie heeft een belangrijke rol. De receptie belt met de recruiter dat je er bent en meestal volgt de vraag: ‘En, is het wat?’. Zorg dat de receptie deze vraag positief beantwoord.

Kom op tijd
Houd er rekening mee dat ook recruiters het druk hebben. Je moet zeker niet te laat komen, maar te vroeg is ook zeker niet goed. Zorg dat je er ongeveer tien/vijftien minuten van tevoren bent. Mocht je nou echt dikke vertraging hebben, bel dan even en laat weten dat je verwacht wat later te komen.

My rating