Sollicitatieprocedure EY

Sollicitatieprocedure EY
- On 06 November 2014
Rating
Sollicitatieprocedure EY https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/sollicitatieprocedure-ey 3
3

Deel 1: Online sollicitatie

Dit deel bestaat uit de gebruikelijke persoonlijke informatie en opleidingen. Daarna volgen een aantal op competenties gebaseerde vragen. Een tip hierbij is om informatie te gebruiken van verschillende voorgaande bezigheden die ook genoemd staan op je cv, zoals: vorige werkgevers, extra studieactiviteiten, sport, vrijwilligerswerk etc. Daarnaast is het goed om hierbij de STAR-methode te gebruiken.

Deel 2: Interview

Wanneer de eerste ronde succesvol is afgerond wordt de sollicitant uitgenodigd voor een gesprek. Hier wordt dieper ingegaan op de antwoorden die de sollicitant in ronde één heeft gegeven.

Deel 3: Assesment Center

De dag bij het assesment center begint met een voorstelronde die ongeveer 30 seconden per persoon duurt. Iedereen wordt gevraagd zijn naam, opleiding en een interessant feitje te noemen. Probeer dit feitje ook echt interessant te maken; geen uitgebreide verhalen. Probeer ook niet om de anderen aan het lachen te maken, deze 30 seconden zeggen namelijk al veel over jezelf.

Groepsopdracht
De dag zal vervolgens verder gaan met een groepsactiviteit. Hierbij is het belangrijk dat de sollicitant weet wanneer hij moet spreken en wanneer hij anderen aan het woord moet laten. Blijf echter niet te lang stil, dat kan funest zijn.

Samenvattingopdracht
Na de groepsactiviteit wordt er gevraagd om een rapport samen te vatten. Belangrijk hierbij is om het werk met een duidelijke structuur op te leveren; goede koppen, subkoppen en een leeswijzer.

Telefoongesprek
Bij deze opdracht wordt de sollicitant gevraagd om een stuk werk na te kijken op spelling en grammatica, hij krijgt hier vijf minuten de tijd voor. Daarna wordt hij gevraagd feedback te geven aan de medewerker over zijn werk. Het is hierbij belangrijk hoe de sollicitant omgaat met de medewerker, en hoe hij feedback geeft. Vergeet niet de medewerker te bedanken voor zijn harde werk!

Numerieke test
Tijdens deze test moeten de sollicitanten data zoals grafieken en tabellen interpreteren en hierover multiple choice vragen beantwoorden. De test hoeft niet volledig afgerond te worden binnen de tijd, maar er worden vaak geen minpunten gegeven voor foutieve antwoorden, dus een fout maken kan gebeuren.

1-op-1 interview
Het laatste gesprek van de dag zal 1-op-1 plaatsvinden met een manager van EY. Stel hierbij zelf ook vragen. Wees vriendelijk en geef jouw visie op het assessment.

My rating