Sollicitatieprocedure UTP Coca-Cola

Sollicitatieprocedure UTP Coca-Cola
- On 29 September 2014
Rating
Sollicitatieprocedure UTP Coca-Cola https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/sollicitatieprocedure-utp-coca-cola 5
5

Coca-Cola is een mega bedrijf die al haar producten verspreid heeft over de hele wereld. En als jij dit artikel leest, wil jij hoogstwaarschijnlijk deel uitmaken van de grote organisatie die achter de wereldberoemde producten zit.

Het sollicitatie- en selectieproces van Coca-Cola voor studenten heet ‘Het University Talent Programme’. Het bestaat uit drie delen.

Het eerste deel is niet heel ingewikkeld. Stuur je cv en motivatiebrief op en dit wordt individueel door een teamlid van het recruitment team bekeken en beoordeeld. Als je aan de eisen voldoet, wordt je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Je motivatie voor de functie wordt besproken en wat je voor ze kan betekenen. Dit gedeelte van de sollicitatieprocedure is de Screening. Hierna krijg je interviews en enkele andere activiteiten. Voor meer informatie hierover lees het artikel ‘Coca- Cola Enterprise sollicitatieprocedure Teamwork’.

Na de screening (eerste deel) wordt je opnieuw uitgenodigd op het kantoor. Je ontmoet het team en kan de volgende activiteiten verwachten:

  • Interviews/telefoon gesprek
  • Psychometrische en vaardigheidstoetsen
  • Rollenspellen
  • Presentaties
  • Groepsoefeningen
  • Verkooptaken
  • Bezoeken aan fabrieken of locaties

Dit kan op een dag gecombineerd worden, maar ook verspreid over verschillende dagen. Door deze activiteiten leer je het team beter kennen en ontdek je of je past bij de functie en je mogelijk toekomstige carrière.

Voor de laatste fase van de sollicitatieprocedure wordt je uitgenodigd voor de assessmentdag. Tijdens deze dag werk je samen in een team aan een case binnen het bedrijf. Dit geeft Coca-Cola Enterprise (en jou) een beeld over je gedrag en leiderschapsvaardigheden. Vervolgens krijg je nog een laatste gesprek met leden van het managementteam: de sponsors van het programma.

My rating