Sollicitatieproces van een Googler

Sollicitatieproces van een Googler
- On 01 October 2014
Rating
Sollicitatieproces van een Googler https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/sollicitatieproces-van-een-googler 3
3

Het sollicitatieproces van Google begint zoals waar Google te vinden is, online. Als mensen voor een baan als stagiaire of fulltime werknemer solliciteren, vullen ze het formulier in en sturen daarbij hun cv en cijferlijst op. Dingen zoals het kunnen maken van Android apps of het spreken van bepaalde talen, zijn pre’s voor iemand die wilt solliciteren bij Google.

De reactie op de sollicitatie kan echter wel wat langer duren, maar laat dit je als sollicitant niet op andere gedachten brengen, want als hij/zij dan eenmaal die baan heeft bij Google is diegene erg dankbaar. Na de reactie die de sollicitant heeft gekregen, volgen er twee telefonische interviews met andere Google-werknemers. Vanaf dat moment begint de nieuwe online wereld voor de werknemer.

Vroeger werden tijdens deze interviews taaien vragen gesteld, zoals “Hoeveel koeien zijn er in Canada? ”. Maar daar is tegenwoordig geen sprake meer van omdat ze door de pers in het negatieve daglicht werden gezet. Nu zijn de gesprekken technischer van aard en wordt er van de sollicitant geacht dat hij/zij zich binnen 45 minuten kan bewijzen.

Na deze twee gesprekken zal er contact opgenomen worden via de mail met daarin de informatie over hoe het interview is gegaan. Als alles goed is gegaan, wordt de sollicitant geholpen door te kijken welke afdeling het beste bij hem/haar past. Hiervoor worden er interviews gevoerd, maar niet op technisch gebied. De sollicitant krijgt namelijk informatie over de verschillende groepen binnen Google. In totaal zullen er ongeveer 5 interviews zijn. 

My rating