Sollicitatieproces VGZ

Sollicitatieproces VGZ
- On 15 January 2015
Rating
Sollicitatieproces VGZ https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/sollicitatieproces-vgz 0
0

Sollicitatieproces

Na jouw reactie op een vacature begint het sollicitatieproces en eindigt met een antwoord of uitspraak van onze kant. We streven ernaar om de hele procedure binnen vier tot zes weken af te ronden. We nodigen je uit als we in jouw cv en motivatiebrief aanknopingspunten met onze vacature zien. Als dit eerste gesprek goed verloopt en we enthousiast over je zijn volgt het tweede gesprek. Dan heb je in ieder geval kennis gemaakt met je toekomstige, direct leidinggevende en je toekomstige collega’s.

Inschatting en assessment

We vragen in beide gesprekken naar je ervaring in bepaalde werksituaties en hoe je daarmee om bent gegaan. Op die manier kunnen we inschatten of je op je plek bent binnen onze organisatie. Een assessment kan daarnaast deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Als de gesprekken en het assessment goed verlopen volgt een arbeidsvoorwaardengesprek. Het kan voorkomen dat we een andere kandidaat meer geschikt vinden dan jou. In zo’n geval laten we je dat zo snel mogelijk weten.

Screening

Omdat we een veilige en integere organisatie willen zijn screenen we iedereen die bij ons wil komen werken. We vragen bijvoorbeeld om organisatie stukken mee te nemen naar sollicitatiegesprekken zoals diploma’s, cijferlijsten, getuigschriften en identiteitsdocumenten. We bewaren kopieën van deze documenten voor in het personeelsdossiers. Ten slotte checken we alle referenties die je opgeeft.

We kijken verder dan één vacature

Als er niet genoeg aanknopingspunten zijn voor de vacature waar je op dat moment op solliciteert wil het niet zeggen dat we geen toekomst voor je zien binnen VGZ. We laten je ten eerste zo spoedig mogelijk weten waarom je niet geschikt bent voor de vacature en leggen ook uit waarom. Wanneer we je cv interessant vinden voor onze organisatie, vragen we aan je of we deze mogen bewaren. Wanneer we denken dat we een geschikte vacature voor je hebben nemen we alsnog contact met je op.

My rating