Sollicitatietips Boston Consulting Group

Sollicitatietips Boston Consulting Group
- On 18 December 2014
Rating
Sollicitatietips Boston Consulting Group https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/sollicitatietips-boston-consulting-group 3
3

Doordat het aantal sollicitanten per jaar erg hoog is, kan BCG slechts een gedeelte uitnodigen voor een sollicitatiegesprek. In dit artikel vind je een aantal nuttige hints en tips, zodat je jouw cv kan laten opvallen.

Om jouw cv te beoordelen, gaan we uit van een aantal criteria. Allereest moet je uitstekende academische resultaten hebben behaald. Daarnaast moet je prijzen, awards of beurzen gewonnen hebben en ook buiten je studie activiteiten gedaan hebben.

Om ons te helpen om nog meer uit je cv te halen, zul je ons moeten overtuigen ons van je prestaties. Om dit te doen, is het handig om zoveel mogelijk informatieve details te geven. Wees hierin specifiek en ga er niet vanuit dat we de relevantie van jouw behaalde resultaten direct begrijpen. Spel het dus echt voor ons uit.

Als je bijvoorbeeld een prijs hebt gewonnen, laat ons dan zien wat het was, wat je ervoor moest doen en met hoeveel mensen je moest concurreren.

Daarnaast is het format van je cv erg belangrijk. Zorg ervoor dat het cv gemakkelijk in het oog springt en niet meer dan twee pagina’s is. Daarnaast is het belangrijk dat je je cv op een logische, duidelijk gestructureerde manier samenstelt.

My rating