Sollicitatietips Customer Care Eneco: de uitvoering

Sollicitatietips Customer Care: de uitvoering
- On 30 September 2014
Rating
Sollicitatietips Customer Care Eneco: de uitvoering https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/sollicitatietips-customer-care-eneco-de-uitvoering 4
4

Als jij gaat solliciteren bij Customer Care, wil je natuurlijk wél worden aangenomen. 

Tip 1: selectieochtend of –middag
Bereid je voor op de selectie. Je komt in een groep van tien personen gedurende een ochtend of middag. Na een voorstelronde bespreek je de functie in een groepsgesprek, samen met de andere deelnemers. Vervolgens voer je een opdracht uit: een telefonisch klantgesprek. Het verloop van de opdracht wordt in de groep besproken. Na de selectie word je gebeld om te vertellen of je bent aangenomen.

Tip 2: de juiste look
Door je netjes te kleden, laat je zien dat je de sollicitatie serieus neemt. Dit stellen we zeker op prijs. Let ook op dat je netjes praat. Dit is niet het moment voor straattaal of je platste accent.

Tip 3: durf te vragen
Tijdens het telefoongesprek en op de selectiedag kun je vragen stellen over Eneco, de functie en de afdeling. Zo kom je meer over ons te weten. Een sollicitatie werkt twee kanten op. Wij willen jou beter leren kennen en jij kunt ontdekken wat je als collega bij ons kunt verwachten.

Tip 4: houd het zakelijk
Een sollicitatie blijft iets zakelijks. Het is dus beter om tijdens het telefoongesprek en op de selectiedag niet te diep in te gaan op je privéleven. Wordt er bijvoorbeeld gevraagd om een introductie van jezelf? Vertel dan vooral over je studie en werk, en kort over je interesses. Dit komt goed over.

Tip 5: kom op tijd
Vanzelfsprekend? Helaas niet. En als je eenmaal te laat bent, is het vrijwel onmogelijk om nog een goede eerste indruk te maken. Zorg dus dat je (veel) te vroeg aanwezig bent, wacht buiten of in de hal en stap vervolgens op tijd naar binnen.

My rating