Sollicitatietips Customer Care Eneco: de voorbereiding

Sollicitatietips Customer Care: de voorbereiding
- On 30 September 2014
Rating
Sollicitatietips Customer Care Eneco: de voorbereiding https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/sollicitatietips-customer-care-eneco-de-voorbereiding 0
0

Als jij gaat solliciteren bij Customer Care, wil je natuurlijk wél worden aangenomen. Zo maak jij een goede entree bij Eneco.

Tip 1: ben jij dé kandidaat?
Zie je een leuke vacature bij Eneco Customer Care? Neem dan eerst de tijd om na te denken of dit de job voor jou is. Pas je bij het profiel, sluiten je opleiding en ervaring aan? Waarom moet Eneco jou hebben? Belangrijke punten om bij stil te staan en een goede voorbereiding voor je sollicitatie.

Tip 2: cv en motivatie
Je kunt reageren op de vacature via deze site. Een verzorgd cv is het halve werk en een goede motivatie maakt het áf. Pas op voor spelfouten! Op internet vind je verschillende voorbeelden hoe je een motivatie en cv opstelt.

Tip 3: het telefoongesprek
Naar aanleiding van jouw cv en motivatie kan een recruiter je bellen voor een oriënterend telefoongesprek. Dit gesprek duurt ongeveer een kwartier. Denk alvast eens na over dit gesprek en wat je wilt vertellen. Het is natuurlijk belangrijk dat je enthousiast overkomt. Aan de hand van het telefoongesprek kun je uitgenodigd worden voor een selectieochtend of –middag.

Tip 4: verzamel bewijzen
Kijk naar de eigenschappen die in de vacaturetekst worden genoemd en bedenk in welke situatie jij dit hebt laten zien. Zorg dat je voorbeelden kunt noemen. Bij Customer Care horen we bijvoorbeeld vaak dat mensen ‘graag klanten te woord staan’. Dit is wat algemeen. Vertel ons waarom jij dit leuk vind en in welke situaties.

Tip 5: houd het bij jezelf
Wordt er tijdens het telefoongesprek gevraagd naar eventuele vorige werkgevers? Houd het dan positief. Sommige sollicitanten trekken een hele beerput aan kritiek of ruzies open, maar dit komt niet goed over. Laat zien dat jij je volwassen opstelt en fouten niet alleen bij anderen neerlegt.

Kijk voor meer tips over het solliciteren bij Eneco hier.

My rating