Sollicitatietips ExxonMobil

Sollicitatietips ExxonMobil
- On 05 December 2014
Rating
Sollicitatietips ExxonMobil https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/sollicitatietips-exxonmobil 5
5

Tijdens het sollicitatiegesprek zullen de ExxonMobil recruiters beoordelen of je over de vereiste kwalificaties beschikt (o.a. sociale en communicatieve vaardigheden, technische kennis, analytisch vermogen) en of je profiel met hun bedrijfscultuur matcht.

De beoordeel methoden

De beoordeling kan op twee manieren gebeuren. In het eerste geval zal de recruiter je vragen om een voorbeeldsituatie in detail te beschrijven, waarbij ze je specifieke vaardigheden kunnen beoordelen. Zorg ervoor dat je voldoende voorbeelden hebt en duidelijk en nauwkeurig bent over jouw inbreng bij het verwezenlijken van het doel van je voorbeeld.

Bij de tweede methode zal de interviewer je een vereenvoudigde versie van een probleem bij ExxonMobil beschrijven en je zal dan een oplossing moeten verzinnen. Analyseer de probleem goed en wees niet bang om vragen te stellen.

Voertaal

ExxonMobil is een internationaal en multiculturele organisatie en er bestaat een kans dat de recruiter je moedertaal niet spreekt. In de filialen in de Benelux zijn de voertalen Engels, Nederlands en Frans.

Dress code

Het doel van het interview is om je te presenteren als de perfecte kandidaat. Formeel gekleed is aangeraden, maar niet in die mate dat je je niet op je gemak voelt. Blijf vooral jezelf.

My rating