Sollicitatietips HP

Apply now button
- On 30 September 2014
Rating
Sollicitatietips HP https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/sollicitatietips-hp 3
3

In het onderstaande artikel worden vragen gesteld aan een HR medewerker van HP van een potentiële sollicitant. Na het lezen van het onderstaande dialoog, weet jij precies wat je wel en niet moet doen voor een sollicitatie bij HP.

Wat is de beste manier om te solliciteren naar een positie bij HP?
Je kunt zich het beste bij ons team aansluiten door via onze zoekfunctievoor banen direct te solliciteren op een vacature. Het is verstandig om voor het solliciteren eerst een profiel samen te stellen. Dat maakt het voor HR-functionarissen gemakkelijker uw kwalificaties te vergelijken met de functie-eisen van vacatures. Als je dat wilt, houden we je op de hoogte als er zich vacatures voordoen die bij jouw profiel passen.

Wat moet ik doen als ik niet op zoek ben naar een specifieke baan, maar wel geïnteresseerd ben in werken bij HP?
Dien een profiel in, dan houden we dat in de bak. HR-functionarissen gebruiken dat profiel in de toekomst om te kijken of jouw kwalificaties passen bij vacatures. Je kunt ook aangeven dat je graag op de hoogte wilt worden gehouden van vacatures die passen bij jouw profiel—dan weet je het meteen als zich iets aandient.

Hoelang blijft mijn sollicitatie actief in de database?
Na jouw laatste activiteit blijft de sollicitatie nog 12 maanden actief. Maar houd jouw profiel actief en werk hem steeds bij zodat wij je bij de juiste positie kunnen plaatsen.

Hoe kom ik meer te weten over stages bij HP?
Ga naar onze pagina studenten en masterstudenten en selecteer jouw land in de lijst met landen. Er wordt dan informatie over stages specifiek voor dat land weergegeven. Je kunt zoeken naar stages op regio, locatie en vestiging, maar ook op functie en duur. Je kunt ook zoeken op trefwoord.

Als ik geen stage in mijn omgeving kan vinden, kan ik dan nog steeds solliciteren bij HP?
Zeker. Dien gewoon een profiel in waarop de voorkeuren voor werk staan aangegeven, samen met de sollicitatiebrief en de CV.

Hoe kan ik, nadat ik online heb gesolliciteerd, in contact komen met een verantwoordelijke HR-functionaris?
Je hoeft geen actie meer te ondernemen. Als je online naar een functie hebt gesolliciteerd of een profiel hebt ingediend, beoordelen wij de sollicitatie en nemen we direct contact met je op als jij de persoon bent die we zoeken.

Wat gebeurt er met mijn sollicitatie nadat ik heb gesolliciteerd?
Als je naar een bepaalde positie hebt gesolliciteerd, zal de verantwoordelijk HR-functionaris jouw sollicitatie beoordelen en contact met je opnemen als we meer informatie willen. Als je een profiel hebt ingediend, nemen we contact op als zich iets aandient dat bij jou past.

My rating