Sollicitatietips van een Eneco-stagiair

Sollicitatietips van een Eneco-stagiair
- On 15 May 2015
Rating
Sollicitatietips van een Eneco-stagiair https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/sollicitatietips-van-een-eneco-stagiair 1.666665
1.666665

Ik ben al bijna op de helft van mijn stage bij Eneco. Ik heb het helemaal naar mijn zin en heb mijn draai gevonden. In maarliefst drie maanden tijd leer je het bedrijf in een sneltreinvaart kennen. Ik vind het leuk om mijn ervaringen en tips met andere potentiele stagiaires te delen.

Het zogenaamde ‘kandidaatvolgsysteem’ is bijna ingericht, daarna kunnen de vacatures online. Ik kijk erg uit naar dit moment. Ik ben benieuwd wie er gaat solliciteren en ik heb zin om jullie motivaties te lezen.

Wil jij solliciteren als stagiair bij Eneco? Dan geef ik je graag 3 tips mee:

Tip 1: onderzoek je motieven

Ik raad de kandidaten aan om echt goed na te denken over hun sollicitatie. Waarom solliciteer je bij Eneco? Kan je je vinden in de visie van onze organisatie? Dit zijn zomaar twee vragen die kandidaten zichzelf van tevoren kunnen stellen.

Tip 2: verzorgde presentatie

Daarnaast is het ook van belang dat de motivatiebrief en het CV er netjes uitzien. Wij zijn op zoek naar de toppers onder de studenten. Let daarom ook goed op taal- en spelfouten, ook daar selecteer ik op.

Tip 3: laat jezelf zien

Daarnaast is het altijd leuk als kandidaten zich proberen te onderscheiden van de rest. Dat klinkt natuurlijk erg cliché maar het is wel zo. Probeer jezelf als persoon te laten zien in je brief en zorg ervoor dat wij jou wel moeten uitnodigen voor een gesprek!

My rating