Sollicitatievragen betreft jouw motivatie

Sollicitatievragen betreft jouw motivatie
- On 05 September 2014
Rating
Sollicitatievragen betreft jouw motivatie https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/sollicitatievragen-betreft-jouw-motivatie 0
0

Om een goed beeld te krijgen van jou als persoon tijdens een sollicitatiegesprek, zal je potentiële werkgever tijdens het gesprek zoveel mogelijk informatie over je willen verzamelen. Hieruit kan hij concluderen of je de meest geschikte persoon bent voor de functie. Het bedrijf weet, buiten je sollicitatiebrief en cv, helemaal niets van je. Daarom is het van belang dat je hierop voorbereid bent.

Zorg dat je overtuigend overkomt. Waarom ben jij de geschikte persoon voor de functie? In dit artikel staan een aantal vragen op een rijtje over je motivatie. De meest pakkende antwoorden zul je hier terug vinden, maar ook wat je beter niet kunt zeggen.

Wat moet ik over jou weten?

Goed antwoord: Vertel kort waarom jij de geschikte kandidaat bent voor de functie. Benoem je opleidingen, (werk)ervaringen en nevenactiviteiten. Vertel alleen specifieke dingen die relevant zijn voor de functie. Een handige techniek is het gebruiken van een ‘elevator pitch’.

Slecht antwoord: Je vertelt je hele levensloop. Dit is totaal niet relevant en hiervoor heb je desnoods je cv opgestuurd.

Wat trekt je aan in deze functie?

Goed antwoord: Het is een stap voorwaarts in je carrière. Je geeft duidelijk aan waarom je voor de organisatie wilt werken. Je hebt je verdiept in het bedrijf en noemt enkele voorbeelden. 

Slecht antwoord: Je geeft oppervlakkige antwoorden zoals; de korte reistijd spreekt me aan.

Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen in onze organisatie?

Goed antwoord: Je hebt een brede visie en dus vertel je over nieuwe producten en trends op de markt.

Slecht antwoord: Je hebt geen idee waar de werkgever het over heeft en zegt maar wat. Dit laat zien dat je niet geïnteresseerd genoeg bent in de functie.

En dan komt de meest belangrijke vraag aan bod. Hiermee kun je jezelf nog een keer echt laten horen en misschien geeft het wel de doorslag om uitgekozen te worden voor de functie.

Waarom moeten we jou kiezen voor deze functie?

Goed antwoord: Je bent goed op de hoogte van de inhoud van de functie en de omgeving waarin je komt te werken. Je benadrukt een aantal concrete voorbeelden van jou ervaringen. Laat horen waarom jij perfect past in het bedrijf.

Slecht antwoord: Je beantwoord de vraag vanuit je eigen perspectief, bijvoorbeeld: ‘Het is goed voor mijn carrièreplan.’

My rating