Solliciteren bij HVG

Man schrijft schema op glas
- On 30 September 2014
Rating
Solliciteren bij HVG https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/solliciteren-bij-hvg 5
5

Solliciteren bij HVG zet een bepaalde procedure die een sollicitant altijd doorloopt in gang. Het gaat als volgt:

1. Bekijk de mogelijkheden
Eerst worden de vacatures en de mogelijkheden op een bepaald terrein bekeken. Ook kan er gebruik gemaakt worden van de zoekmachine op de site, waardoor er nog gerichter gezocht kan worden.

2. Solliciteer online
Het is van belang dat het sollicitatieformulier zorgvuldig en volledig wordt ingevuld en dat er een CV, motivatiebrief en stagebeoordeling worden toegevoegd. HVG stuurt altijd een ontvangstbericht terug. Als de sollicitatie aan de eisen voldoet, wordt er een uitnodiging verstuurt voor een online assesment.

3. Het assesment
Het online assesment is onderdeel van de procedure en wordt gebruikt om zo een objectief oordeel te krijgen van de sollicitant, zijn talenten en zijn ambities. Voordat het eerste gesprek plaatsvindt, worden er online de capaciteiten- en persoonlijkheidsvragenlijst ingevuld. Bij een positieve uitkomst van het assesment wordt de sollicitant uitgenodigd voor het eerste gesprek.

4. Het eerste gesprek
Tijdens het eerste gesprek komen de motivatie en de competenties van de sollicitant aan bod. Het gesprek zal gevoerd worden met een recruiter of HR-consultant en een senior medewerker uit de praktijk. Hier zal er veel over de sollicitant gepraat worden en komen relevante ervaringen aan bod.

5. Het tweede gesprek met partner of manager
Het tweede gesprek zal gevoerd worden met een partner en een senior manager uit de praktijk. Tijdens dit gesprek zal er verder ingezoomd worden op de inhoud van de praktijk en wordt de kennis op dat gebied getoetst. Daarnaast zal er ook een juridische casus behandeld worden. Tenslotte vindt er over het algemeen nog een derde gesprek plaats waar er wordt gekeken of er een klik is met de mensen uit het kantoor.

6. Het arbeidsvoorwaardengesprek
Het arbeidsvoorwaardengesprek vindt plaats als het tweede gesprek goed is afgerond. Dit laatste gesprek zal gevoerd worden met een HR-consultant of recruiter.

 

My rating