Solliciteren via de telefoon, hoe doe je dat?

Solliciteren via de telefoon, hoe doe je dat?
- On 05 September 2014
Rating
Solliciteren via de telefoon, hoe doe je dat? https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/solliciteren-de-telefoon-hoe-doe-je-dat 0
0

Alles gaat tegenwoordig over die kleine mobiele dingen, chat, je bankrekening en wellicht ook wel je sollicitatie. Dan moet je toch weten hoe een goede indruk achter moet laten. 

Diep zuchten of hijgen, doe maar niet. Wanneer je over de telefoon geïnterviewd wordt, heeft een recruiter niets anders dan jouw stem om een indruk van te krijgen. Hou je stem dus ook onder controle. Wanneer je hard aan het hijgen bent of je stem trilt van de zenuwen zal hij of zij dat snel oppikken. Praat dus rustig, met enthousiasme en neem af en toe even de tijd om een goed antwoord te kunnen geven op de vragen die je gesteld worden. Je wil ook niet te happig overkomen.

Hello voicemail. Misschien ken je het wel, van die voicemails waarbij het net lijkt of de persoon ook echt opneemt en je eigenlijk al een minuut aan het praten bent tot je hoort: spreek nu een boodschap in na de piep. Niet iets wat professioneel is. Dus, ben je aan het solliciteren, verander dan ook direct je voicemail. Spreek hem kort en met een duidelijke stem in. Alleen je voor- en achternaam zijn voldoende plus de boodschap dat iemand een berichtje achter kan laten en je zo spoedig mogelijk terugbelt. Het zou jammer zijn als die baan aan je neus voorbij vliegt vanwege een over datum voicemail.

Niet de gelukkige? Stel je wordt het toch niet, aarzel dan niet om terug te bellen en te vragen om feedback. Het kan geen kwaad om te weten waar dit bedrijf je op heeft geweigerd, dit levert alleen maar inzichten op die je in de toekomst kunnen helpen. 

My rating