Solliciteren, hoe werkt dat nou? Randstad

Man, glimlach, hand, woorden, pijlen naar hem Randstad
- On 30 September 2014
Rating
Solliciteren, hoe werkt dat nou? Randstad https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/solliciteren-hoe-werkt-dat-nou-randstad 3
3

Hoe werkt dat nou?

Solliciteren is een uitdaging. Door je sollicitatie goed voor te bereiden, vergroot je de kans om je droombaan te vinden. Daarom is het van belang dat je je oriënteert: wat is eigenlijk mijn droombaan? Wat wil ik het allerliefste voor werk doen? En waar vind ik vervolgens deze baan? Als je dat voor jezelf kunt bedenken kun je verder met de volgende stap: een cv maken. Je cv laat zien wie je bent en wat je kunt.

Vaak is het in sollicitatieprocedures ook nodig om een overtuigende sollicitatiebrief/mail te schrijven, die ervoor zorgt dat je voor een gesprek wordt uitgenodigd. Al met al genoeg uitdaging!

Wat is een goed cv?

Kort en krachtig. Een goed cv kan het verschil maken tussen een uitnodiging voor een gesprek en een standaardbriefje met een afwijzing. Het is dus een krachtig ‘wapen’ waar je tijd in moet steken. Je cv bevat samengevatte informatie over jezelf, waardoor anderen snel een beeld van jou krijgen. Pas je cv aan, aan de functie waarop je solliciteert en houd het zo kort mogelijk. Een cv is bedoeld om snel te kunnen lezen. Uitgebreide informatie kun je kwijt in het sollicitatiegesprek. Als het voor de vacature van belang is, kun je die informatie ook kwijt in je sollicitatiebrief.

My rating