Solliciteren, kan dit persoonlijker?

Solliciteren, kan dit persoonlijker?
- On 23 September 2014
Rating
Solliciteren, kan dit persoonlijker? https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/solliciteren-kan-dit-persoonlijker 5
5

Je zit achter je computer, doorzoekt een enorme berg vacatures, reageert op trefwoorden, opent een vacature, stuurt een klassieke reactie met een motivatiebrief en cv. Niet echt persoonlijk toch? Maar laten we eens vanuit jouw huiskamer overstappen naar de recruiter. Die krijgt een enorme berg reacties, cv’s en motivatiebrieven in de mail. Van de tientallen of honderden profielen waaruit geselecteerd moet worden, ben jij er één van. In dit hele proces hebben jullie elkaar nog niet eens de hand geschud of elkaar gesproken. Dit kan persoonlijker, denk je niet?

Je skills en ervaringen in het vak zijn meestal niet uniek. Maar de invulling van deze skills en ervaringen door jou als persoon is wel uniek. Jij bent de enige factor in je kennis en kunde dat het uniek maakt. Om dit extra te benadrukken kan je, je persoonlijkheid laten door schijnen in je brief en cv bijvoorbeeld door tekstueel in je brief een toelichting te schrijven, een profiel en of doelstelling, een persoonlijker format te gebruiken, maar ook door een link op te nemen naar relevante eigen geschreven blogs of door een link te geven naar een pagina die in de breedte meer laat zien over wie je bent.

My rating