Solliciteren via LinkedIn

Solliciteren via LinkedIn
- On 05 September 2014
Rating
Solliciteren via LinkedIn https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/solliciteren-linkedin 0
0

Met een krimpende banenmarkt is het lastig om aan een baan te komen. Niet alleen voor de werklozen maar ook voor mensen die al een baan hebben is de toekomst onzeker. Banen verdwijnen en mensen hebben geen zekerheid meer. Dat gebeurde ook Pieter Pijnenburg (55 jaar). Hij besloot niet bij de pakken neer te zitten en met zijn ICT achtergrond koos hij ervoor om zijn cv online te zetten. Niet zomaar lukraak zodat iedereen het kan zien, maar door een LinkedIn profiel aan te maken. Zijn conclusie was dat het een prachtige manier is om je cv online te zetten en dat er veel handigheden zijn op LinkedIn maar dat die voor veel mensen niet duidelijk zijn.

Om deze reden heeft hij een handleiding geschreven voor LinkedIn, voor het gebruik van de site zelf en hoe je kan solliciteren op de site. De handleidingen zijn hier te vinden.

Wat Pieter zelf één van de grotere voordelen vindt is dat er groepen zijn waar je je bij aan kan sluiten. Groepen zijn er per regio, branche en interesse. Deze groepen geven de mogelijkheid om je te mengen in discussies of iemand te volgen. Een ander voordeel van deze groepen is dat werkgevers er ook vacatures in kunnen plaatsen. Op deze manier blijf je goed op de hoogte van nieuwe vacatures en ben je er als eerste bij.

Als laatste gouden tip wil Pieter nog het volgende meegeven. “Bezoek netwerkbijeenkomsten, daar leg je veel contacten.” Contacten maken gaat zoveel sneller en effectiever dan alleen online contacten verzamelen.  

My rating