Solliciteren met Facebook

Solliciteren met Facebook
- On 23 September 2014
Rating
Solliciteren met Facebook https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/solliciteren-met-facebook 0
0

Social Media zijn prima inzetbaar als je op zoek bent naar een baan. Jij kunt zelf op zoek gaan, maar je kunt ook gevonden worden via Social Media. Het ligt misschien niet erg voor de hand, maar een goed voorbeeld hiervan is Facebook.

Facebook staat in eerste instantie natuurlijk niet echt bekend als een zakelijke netwerksite, toch blijkt dat de meeste werknemers en bedrijven zich ook op dit platform bevinden. Meld je aan bij pagina’s of groepen van bedrijven, steeds meer bedrijven plaatsen namelijk ook hun vacatures op Facebook. Daarnaast kun je natuurlijk zelf weer een berichtje op je eigen prikbord plaatsen waarin je aangeeft dat je op zoek bent naar een baan, wellicht kan jouw vriendennetwerk je verder op weg helpen.
Wees je er wel van bewust dat vooral Facebook voor recruiters de ideale plek is om hun sollicitanten na te trekken. Hou in je achterhoofd dat alles wat je op je Facebook post, meegenomen kan worden in de beslissing of je wel of juist niet wordt uitgenodigd voor een gesprek.

My rating