Solliciteren met LinkedIn

Solliciteren met LinkedIn
- On 23 September 2014
Rating
Solliciteren met LinkedIn https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/solliciteren-met-linkedin 0
0

Social Media zijn het moderne visitekaartje voor veel mensen geworden. Het bereik is veel groter dan die van de papieren variant, iets waar je rekening mee moet houden bij het gebruik hiervan.

LinkedIn is in het leven geroepen om in meer dan 200 landen, professionals met elkaar te verbinden. Hiermee kon kennis en ideeën worden gedeeld. Via LinkedIn kun je netwerken, maar is dit wel zo makkelijk?

Wie nodig je allemaal uit als connecties? Het antwoord is simpel, namelijk iedereen waarvan jij denkt dat zij jou zouden kunnen helpen. Dit kunnen je medestudenten zijn, collega’s, familieleden, vrienden van vroeger, vrienden van nu enzovoort.

Wanneer je graag contact wilt opnemen met een bedrijf omdat je geïnteresseerd bent in een baan bij het bedrijf, kun je via LinkedIn op zoek naar de mensen die bij dit bedrijf werken. Wanneer je erachter komt dat je een connectie hebt met deze persoon, via één van je connecties, is het een stuk makkelijker om contact op te nemen.

LinkedIn Do’s

  • Meld je aan op LinkedIn en houdt je profiel up-to-date
  • Kijk voor je een bedrijf benadert, na of er misschien werknemers van het bedrijf in je netwerk zitten.
  • Kies een gepaste toon bij het benaderen van personen en bedrijven die jou interessant lijken.

LinkedIn Don’ts

  • Zet geen informatie op je profiel die niet klopt. De echtheid is namelijk gemakkelijk te controleren.
  • Geef meer dan je vraagt. Wanneer iemand jou een gunst verleend, bedankt hen dan voor de inzet en geef aan zelf ook graag jouw steentje bij te dragen wanneer dit nodig is.
My rating