Solliciteren vanuit een functie

Solliciteren vanuit een functie
- On 25 April 2015
Rating
Solliciteren vanuit een functie https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/solliciteren-vanuit-een-functie 0
0

Het is belangrijk dat je met plezier naar je werk gaat. Een baan waarin je geen plezier beleeft, vreet energie en kan resulteren in ziekte. Toch is het een risico om de veilige haven achter je te laten en om te gaan solliciteren buiten jouw bestaande werkgever. Naast de gevaren moet je ook kijken naar de kansen.

Solliciteren vanuit een functie
Het is eenvoudiger om te solliciteren vanuit de baan. Ten eerste voel je niet de druk dat je een baan moet vinden op korte termijn. Daarnaast zul je bij een sollicitatie steeds moeten verdedigen waarom je nu in de WW zit.

Waar moet je beginnen met het zoeken naar een andere functie?
Op het internet kun je eenvoudig op zoek gaan naar functies waar je op wenst te solliciteren. Je moet echter niet willekeurig brieven gaan sturen, maar je moet eerst bij jezelf nagaan wat je zou willen doen. Zet eerst op een rijtje waar de toekomstige functie aan moet voldoen. Dit doe je door te verwoorden wat je in een functie zoekt en wat je absoluut niet wenst. In het geval je willekeurig sollicitaties gaat versturen, kun je waarschijnlijk in sollicitatiegesprekken niet overbrengen dat je de aangeboden functie echt ambieert.

My rating