Solution Sales Professional Microsoft

Solution Sales Professional Microsoft
- On 05 February 2015
Rating
Solution Sales Professional Microsoft https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/solution-sales-professional-microsoft 4.5
4.5

Claudia van der Velden werkt bij Solution Sales Professional Business Productivity. Lees hieronder haar ervaring.

Twee jaar geleden ben ik bij Microsoft begonnen als MACH trainee. Als Solution Sales Professional was ik hierbij onder andere verantwoordelijk voor de sales van de Enterprise Project Management tooling. Het gezegde: 'Time flies when you're having fun' dekt volledig de lading van deze twee turbulente, uitdagende, en vooral leerzame jaren. Ik raad een ieder het traineeship aan, die op zoek is naar een dynamische werkomgeving, de verantwoordelijkheid aan durft, en verschil wil maken!

Wat heeft je het meest verrast aan het werken bij Microsoft?

Vanaf de eerste dag stap je in een sneltrein die je de verschillende aspecten van Microsoft en de omringende IT wereld laat zien. Je werkt in een dynamische, professionele omgeving met een grote diversiteit aan mensen. Een omgeving waar je de mogelijkheid krijgt om jezelf ontwikkelen binnen de IT wereld, zowel op persoonlijk als op professioneel gebied. De ruimte die je hiervoor als trainee krijgt vind ik bijzonder, zeer waardevol en heeft mij verrast.

Hoe ziet de werkomgeving eruit?

Vanuit mijn rol als Solution Sales heb ik veel contact met klanten, zowel op afstand als op locatie. Geen dag ziet er hetzelfde uit. Zo kan de dag bestaan uit een bezoek aan de klant in de ochtend, een lunch of overleg op kantoor met collega's, om daarna vanuit thuis e-mails weg te werken.

Bij Microsoft kan je in principe overal werken, zolang je maar een van je devices bij je hebt. Het moderne kantoor is volledig ingericht om het 'Het nieuwe werken' te faciliteren. Zo hebben we op de eerste verdieping verschillende ontmoetingsplaatsen als de coffee company, waar je met collega's of klanten samen kan komen. Al met al een fantastische omgeving om in te werken, waarbij het contact met elkaar centraal staat.

Vertel eens hoe je bij Microsoft terecht bent gekomen?

Na International Fashion Management aan het Amsterdam Fashion Institute te hebben afgerond, ben ik begonnen met de Master Organisatie Wetenschappen (Beleid, Communicatie & Organisatie) aan de Vrije Universiteit. Het was tijdens een college van deze master, dat Theo Rinsema - de voormalige CEO van Microsoft – zijn visie deelde over de rol die technologie kan spelen binnen grote organisaties. Dit fantastische college sprak mij zo aan, dat toen ik toevallig die week ook nog eens een bekende tegen kwam die net met het MACH traineeship was begonnen, er mij geen andere keus restte dan mij in te schrijven voor de Microsoft Business Course. Daarna is het allemaal snel gegaan.

Wat zijn je favoriete secundaire arbeidsvoorwaarden van Microsoft?

Het feit dat iedere dag er anders uit ziet, en dat als je de verantwoordelijkheid aan kan, je vanaf het begin zelf de volledige vrijheid krijgt om je werkdag in te delen zoals jij denkt dat je optimaal presteert. Naar iedere werkdag kijk ik uit, en besef ik wat een luxe dat is. 

Wat is voor jou belangrijk buiten het werk?

Voor mijn gevoel worden de grenzen tussen ´werk´ en ´buiten werk´ steeds vager en denk ik dat je als ´young professional´ steeds meer streeft naar werk dat een verlengde kan bieden van de dingen waar  jij je mee bezig wilt houden, waar je interesses liggen, en waar je veel kan leren. Ik streef graag naar een harmonie waarbij je met veel plezier, geluk, liefde en gezelligheid, constant uitgedaagd wordt om een stapje buiten je ‘comfort zone’ te zetten, en zo te blijven leren.

My rating