SRM Project Lead Accenture

SRM Project Lead Accenture
- On 28 November 2014
Rating
SRM Project Lead Accenture https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/srm-project-lead-accenture 0
0

Wat ik doe

Binnen de SAP Business Solutions groep werk ik als SAP Supplier Relationship Management (SRM) Consultant. Ook heb ik de afgelopen jaren geholpen bij de organisatie van meerdere evenementen op locatie. Op dit moment leid ik het initiatief om mensen te certifiëren binnen de SAP SRM groep en een specifieke industrie zoals Retail, Chemicals, Energy, etc. Tevens help ik met het opzetten van een Pre-Sales Deck en ben ik betrokken bij de VNSG focusgroep Procurement.

Ik werk nu alweer een aantal jaren op projecten bij een groot Chemicals bedrijf. Ik ben er begonnen als beheerder van het SAP SRM systeem en na bijna 2 jaar in een nieuwe rol gestart binnen het SAP SRM Project Team. Binnen dit team focussen wij ons op activiteiten en wijzigingen die behandeld dienen te worden via een projectaanpak. Wij zijn betrokken bij alle fasen van de projecten: van planning tot aftercare voordat wij het project overdragen aan het beheerteam. Het uitdagende van dit werk is dat er verschillende partijen betrokken zijn bij de projecten en deze in verschillende tijdzones werken.

Wij ondersteunen alle projecten binnen het bedrijf waarbij SRM geraakt wordt. Bijvoorbeeld ERP Consolidaties, Systeem harmonisatie, Redeployments etc.

Een dag uit mijn leven

Normaal gesproken werk ik 3/4 dagen per week bij de klant en 1/2 dagen in Almere bij Accenture. Het is erg prettig om regelmatig bij de klant te werken aangezien je dan sneller contact hebt met bepaalde personen en de werksfeer er erg informeel/open is.

Ik werk graag erg gestructureerd en bekijk in de ochtend welke taken ik die dag kan uitvoeren en deze prioritiseer ik zodat een duidelijk overzicht heb van mijn verschillende projecten die ik leid.

Over het algemeen bestaan mijn taken uit statusmeetings met de klant over de verschillende projecten, het bijhouden/maken van planningen en estimations, voortgang bespreken met mijn projectmanager en het uitvoeren en reviewen van configuraties in het SAP SRM systeem, tests, cutover activiteiten en nazorg van de projecten.

My rating