Stage bij Roland Berger

Stage bij Roland Berger
- On 02 October 2014
Rating
Stage bij Roland Berger https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/stage-bij-roland-berger 0
0

Mijn naam is Paul en ik heb Energy Science gestudeerd aan de universiteit van Utrecht. Tijdens mijn studie hoorde ik van vrienden veel over strategie consulting. Ik werd er enthousiast van en besloot dat ik zelf wilde uitvinden wat het nu precies was. Gedurende mijn zoektocht kwam ik erachter dat Roland Berger veel projecten doet in de energie sector. Dit overtuigde mij ervan dat een stage een goede ervaring zou zijn en ik solliciteerde.

Gelukkig werd mij een stage van drie maanden aangeboden. Op dat moment was ik mij er niet van bewust dat mijn eerste dag op kantoor de dag zou zijn nadat Nederland de WK-finale van Spanje had verloren. De stemming was dan ook erg wisselend te noemen! Gelukkig deed het niks af aan de vriendelijke manier waarop ik die dag werd ontvangen.

Gedurende mijn stage heb ik aan twee projecten meegewerkt. De helft van de tijd hield ik mij bezig met een 'feasability study' voor een ministerie. Ik kreeg veel verantwoordelijkheid en ik kan mij nog goed herinneren hoe spannend ik het vond toen ik in mijn eentje een interview moest afnemen met een expert uit Azerbeidzjan.

Tijdens het andere project hielp ik mijn collega's met een studie naar de Nederlandse Bio-based Economie. Hierbij kwam mijn studieachtergrond goed van pas en leerde ik deze vanuit een consultant perspectief toepassen. Er was veel vrijheid in dit project en door de openheid van mijn collega's en de wil om elkaar te helpen hebben we de beoogde doelen kunnen bereiken.

Tijdens beide projecten heb ik vooral genoten van de afwisseling tussen de serieuze taken en de leuke momenten. Vandaar dat ik na mijn stage besloot om als Junior Consultant aan de slag te gaan!

My rating