Stage bij Tata Steel Werktuigbouwkunde

Twee werkende mensen
- On 30 September 2014
Rating
Stage bij Tata Steel Werktuigbouwkunde https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/stage-bij-tata-steel-werktuigbouwkunde 2
2

Loek Vroomen

HBO Werktuigbouwkunde, Fontys Hogeschool Eindhoven

Momenteel zit ik in het derde jaar van de opleiding Werktuigbouwkunde op de Fontys Hogeschool Engineering in Eindhoven. Tijdens mijn eerste materiaalkundeles kreeg ik een film te zien over Tata Steel, hoe staal gemaakt werd. Ik was direct helemaal verkocht, hier moest en zou ik stage lopen!

De opdracht waar ik mij afgelopen periode mee bezig heb gehouden gaat over warmteterugwinning. Ik heb onderzoek gedaan naar een aantal specifieke plekken op de site waar veel warmte teruggewonnen kan worden. Dit onderzoek heeft veel resultaten opgeleverd en ik ben tot de conclusie gekomen dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn om geld te besparen door middel van warmteterugwinning.

Omdat mijn project zich uitstrekte over diverse werkeenheden heb ik van allerlei afdelingen wat meegekregen. Dit is ontzettend leerzaam geweest. Ik kreeg direct veel verantwoordelijkheid en ruimte om zelfstandig te werken. En natuurlijk niet te vergeten, ik heb veel fabrieken kunnen bezoeken waar ik mijn ogen uitkeek.

Als klap op de vuurpijl werd aan het einde van mijn stage besloten dat de voorstellen van mijn project uitgevoerd zouden gaan worden! Iets mooiers kan een stagiaire zich natuurlijk niet bedenken: een concrete bijdrage aan het succes van Tata Steel!

My rating