Stage en Traineeship Rabobank

Tekening van daStage en Traineeship Rabobanke borst van een man die aan pak aan heeft
- On 20 November 2014
Rating
Stage en Traineeship Rabobank https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/stage-en-traineeship-rabobank 3
3

“Tijdens mijn studie dacht ik dat ik de advocatuur in zou gaan. In een stage heb ik ook een tijdje bij een kantoor meegelopen. Bij diverse cases zaten we met een accountmanager van een bank om tafel. Ik merkte dat ik dat werk eigenlijk interessanter vond: je bent niet alleen juridisch bezig, maar ook financieel en bedrijfskundig. Dat sloot goed aan bij mijn opleidingen –hbo management, economie en recht en universitaire master ondernemingsrecht-, je kunt ook echt iets betekenen voor de klant. Een van de accountmanagers met wie ik sprak, wees me op het Rabobank Young Professional Traineeship Lokale Banken. Ik heb me daarin verdiept, gesolliciteerd en ben aangenomen.”

Ruimte

“Ik kreeg een functie binnen Bijzonder Beheer, de afdeling waar probleemfinancieringen behandeld worden. Ik begon als assistent, later kreeg ik een kleine eigen portefeuille met zzp’ers en kleine ondernemingen. In het begin viel het traject me niet mee, omdat ik in het diepe werd gegooid. Ik heb daarop een plan gemaakt met wat ik wilde. Dat heeft zeer goed uitgepakt: het ging steeds beter lopen. Nu ben ik enthousiast over het traject. Achteraf gezien ben ik blij met de manier waarop het gelopen is; ik heb er veel van geleerd. Dat geldt voor het hele traject: je leert snel en veel en ontdekt of een functie ook echt bij je past. En is dat niet zo, dan krijg je ruimte om verder te kijken.”

Menselijk

“De Rabobank is een prettige werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. De bank houdt ervan als je initiatief neemt. Ze stimuleert dat ook, verwacht dat je je laat zien. Het interessante aan de functie accountmanager Bijzonder Beheer is de afwisseling. De ene keer ben je bedrijfskundig bezig en help je de ondernemer om zijn bedrijf op de rit te krijgen, de andere keer zit je met een curator aan tafel over een faillissement. De Rabobank is geen kille financier, maar is menselijk en kijkt naar de lange termijn. De bank blijft dan ook lang achter haar klanten staan en doet er veel aan om ondernemingen weer gezond te krijgen. Dat waardeer ik, het past ook bij me.”

My rating