Stage in het buitenland

Stage in het buitenland
- On 10 April 2015
Rating
Stage in het buitenland https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/stage-het-buitenland 3
3

Het vergt heel wat organisatie om stage te lopen of een onderzoeksopdracht uit te voeren in het buitenland. Begin daarom ongeveer een jaar van tevoren met nadenken over je buitenlandverblijf. Het is belangrijk om je goed te oriënteren voordat je besluit naar het buitenland te gaan. Ga de volgende vragen na om alvast een plan op te zetten:

Wanneer?
Wanneer komt het jou het beste uit om een onderzoek of stage te doen in het buitenland? Wanneer kan het met je studie want soms is er een vaste periode vastgesteld in het studieprogramma. Overleg met je studieloopbaanbegeleider en check je studiegids om te kijken wanneer het voor jou het beste uitkomt. 

Wat?
Wat voor een soort onderzoek of stage wil je in het buitenland gaan doen. Als het een onderdeel van je studie is dan zijn er een aantal eisen waaraan je moet voldoen. Ook hier kan je weer het beste naar je studieloopbaanbegeleider gaan om advies in te winnen. De examencommissie van jouw opleiding moet instemmen met jouw stage. Anders krijg je er geen studiepunten voor. Stel jezelf de vraag wat je precies wilt bereiken met het project, wat je wilt leren, maar ook hoe je ideale organisatie eruit ziet? Kortom: waar moet mijn ideale stageplaats aan voldoen?

Waar?
Waar wil je naartoe? Binnen Europa of juist buiten Europa. Deze beslissing is ook afhankelijk met wat je precies wilt gaan doen. Beide zijn mogelijk, alleen vergt een verblijf buiten Europa vaak meer voorbereidingswerk. Daarnaast kan je keuze afhankelijk zijn van de contacten die je zelf hebt, of die je opleiding met verschillende organisaties heeft.

My rating