Stage lopen in het buitenland

Stage lopen in het buitenland
- On 17 April 2015
Rating
Stage lopen in het buitenland https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/stage-lopen-het-buitenland 0
0

Je hoort steeds vaker dat studenten stage gaan lopen in het buitenland. Vaak komen deze mensen dol enthousiast en vol leuke verhalen en ervaringen terug. Door stage te lopen in het buitenland leer je alles over het land. Je kunt nog zo veel lezen over de cultuur, je leert die pas echt kennen als je er deel van uit maakt. Het is ook de ideale manier om een vreemde taal onder de knie te krijgen. Je wordt er immers mee omringd en gedwongen om die taal te spreken. Waarschijnlijk kom je ook met veel andere culturen in aanraking en leer je die dus ook kennen. Een buitenlandse stage staat onwijs goed op je cv en kan de doorslag geven voor je toekomstige werkgever als hij je cv ontvangt. Als je 40 uur per week stage loopt, dus gewoon fulltime, hou je nog genoeg tijd over om leuke dingen te doen met de mensen die je hebt ontmoet. Als je na je stage nog een paar weken vrij hebt van school heb je ook de mogelijkheid om te reizen. Je hebt je vliegticket immers al betaald, dus waarom zou je er geen vakantie aan plakken?

Echter kleven er ook wat nadelen aan een buitenlandse stage. Het grootste nadeel is de kosten, deze kunnen heel hoog oplopen. Als je geen of weinig stagevergoeding krijgt moet je dus als sparen voor de huisvesting en boodschappen voordat je naar het buitenland vertrekt, of je moet daar naast je stage nog gaan werken. Andere kosten zijn bijvoorbeeld een verzekering, visum en vaccinatie.

De wereld is onwijs groot, er zijn super veel landen waar je stage kunt lopen. Oriënteer je op de verschillende landen door het internet af te zoeken en veel rond te vragen. Als je een verre reis gaat maken, waar veel bij komt kijken, is het handig om een stage bemiddelbureau in te schakelen. Zij regelen de belangrijkste dingen voor je zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Ook zijn zij contactpunt als je eenmaal in het buitenland bent en hulp nodig hebt. Dit kost wat, maar het zorgt wel voor gemak en een stukje veiligheid.

My rating