Stagiair Controller International Projects Van Oord

Stagiair Controller International Projects Van Oord
- On 29 January 2015
Rating
Stagiair Controller International Projects Van Oord https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/stagiair-controller-international-projects-van-oord 0
0

Tim Lucas, Stagiair Controller International Projects van Oord

'Bij Van Oord ben ik stagiair Project Control voor de afdeling Finance & Administration. Het leuke is dat mijn stage is verdeeld over drie buitenlandse locaties. '

Contact Van Oord
Via via kwam ik in contact met Van Oord. Een kennis vertelde zo enthousiast over zijn stage als Technical Superintendent bij Van Oord, dat mijn interesse voor het bedrijf werd gewekt. Er zijn toen contacten gelegd, met als resultaat dat ik als stagiair aan de slag ben gegaan.

Over de hele wereld werken tijdens je stage
Ik loop stage voor de studie bedrijfseconomie aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Dit is een brede studie waar je diverse kanten mee op kunt. Dat vind ik een groot voordeel. Bij Van Oord ben ik stagiair Project Control voor de afdeling Finance & Administration. Het leuke is dat mijn stage is verdeeld over drie buitenlandse locaties: eerst zat ik twee maanden op Cyprus, momenteel zit ik voor eenzelfde periode in Qatar en straks rond ik mijn stage af op een derde locatie, die nu nog niet bekend is.

Op Cyprus hielp ik mee met de dagelijkse werkzaamheden en kwam zo in aanraking met de verschillende aspecten van het financiële takenpakket. Ook heb ik een financiële scheepsrapportage gemaakt voor de Area Manager. Hier in Qatar doe ik veel control werk en zijn we bezig met het eindejaarsrapport. Van Oord biedt een mooie mogelijkheid om praktijkervaring op te doen en je krijgt een goede indruk van het werkklimaat en de werkomstandigheden.

Geen saaie 9-tot-5 kantoorbaan
De werksfeer bij Van Oord vind ik prettig. Buitenlandervaring is toch wel een pre als ik na mijn studie ga solliciteren. Je moet zeer flexibel zijn wat betreft werktijden en werklocaties in verschillende landen. Stressbestendig zijn komt goed van pas, want je moet met verrassende situaties om kunnen gaan. Hierdoor, en door de cultuurverschillen, is het werk uitermate gevarieerd en is er absoluut geen sprake van een saai kantoorbaantje van negen tot vijf. En zo kom ik weer terug bij het begin van dit verhaal: mijn vriend heeft mij geheel terecht enthousiast gemaakt voor Van Oord. Dat ga ik zeker ook doen bij mijn vrienden.

My rating