Stagiaire bij Hogan Lovells

Vijf mensen die hun duim opsteken
- On 30 September 2014
Rating
Stagiaire bij Hogan Lovells https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/stagiaire-bij-hogan-lovells 0
0

Lisanne Brouwer, student bij Hogan Lovells, vertelt over haar ervaringen tijdens haar stage:

"Het lopen van een student-stage bij Hogan Lovells is uitermate interessant voor studenten zoals ik, die nog niet precies weten welke kant zij op willen. Ik heb mijn stage bij Hogan Lovells als uitermate interessant en leerzaam ervaren. Hogan Lovells is als kantoor groot genoeg om alles in huis te hebben en klein genoeg om iedereen te leren kennen. Ik heb het werken bij Hogan Lovells als zeer prettig ervaren. Iedereen is erg vriendelijk en behulpzaam. Zowel medewerkers als partners namen de tijd om mijn vragen te beantwoorden en uitleg te geven omtrent de opdrachten en lopende zaken. De deuren stonden altijd voor iedereen open.

Wat ik een groot voordeel vond, is dat Hogan Lovells een kantoorbrede stage aanbiedt. Dit zie je bij weinig kantoren. Ik was al jaren erg geïnteresseerd in de advocatuur maar wist nog niet precies welk rechtsgebied mijn interesse had. Hogan Lovells biedt hier een uitstekende oplossing, je krijgt namelijk van alle rechtsgebieden iets te zien. Daarnaast is Hogan Lovells internationaal georiënteerd, wat een extra dimensie aan de stage geeft.

Al vanaf dag één mocht ik aan de slag. Mijn werkzaamheden varieerden enorm. Ik heb een concept dagvaarding mogen opstellen, jurisprudentie- en literatuuronderzoek verricht, memo's geschreven voor diverse secties, ik ben mee geweest naar zittingen en heb jurisprudentielunches bijgewoond. Ik heb zelfs in samenwerking met een van de advocaten een artikel mogen schrijven, dat is gepubliceerd. Het is erg leuk om te zien dat jouw werk ook daadwerkelijk wordt gebruikt. Deze diversiteit aan opdrachten maakte mijn stage zeer uitdagend en interessant.

Naast het harde werken was er ook tijd voor sociale activiteiten waar ook de student stagiaries met open armen werden ontvangen. Zo ben ik mee geweest met een boottochtje met barbecue door de Amsterdamse grachten, heb ik mee mogen doen aan het Hogan Lovells tennistoernooi en was er natuurlijk elke vrijdag een gezellige borrel.

De kantoorbrede stage heeft me een goed inzicht gegeven in de verschillende rechtsgebieden en heeft me zeer enthousiast gemaakt voor het vak van advocaat.''

My rating