Starten bij Rembrandt F&O

Man in pak
- On 30 September 2014
Rating
Starten bij Rembrandt F&O https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/starten-bij-rembrandt-fo 0
0

Ron de Vaan (1986) - Senior Consultant

“Naast uitdagende projecten, verantwoordelijkheid en klantencontact biedt Rembrandt F&O ook een prettige werksfeer. De mensen zijn er open, collegiaal en staan met beide benen op de grond.”

Mijn start bij Rembrandt F&O

Tijdens mijn studie Algemene Economie aan de Universiteit van Tilburg kwam ik tot de ontdekking dat mijn interesse vooral uitgaat naar meer praktische en bedrijfseconomische vraagstukken. Omdat je daarvoor bij de studie Algemene Economie niet exact aan het juiste adres bent, besloot ik om een extra Master in Finance te gaan volgen. Deze studie gaf mij immers de gewenste bedrijfseconomische achtergrond en bood mij daarnaast de mogelijkheid om door middel van een stage relevante praktijkervaring op te doen. Waarom ik gekozen heb om te solliciteren voor een functie als stagiair bij Rembrandt F&O? Ik was naast uitdagende projecten in Corporate Finance op zoek naar een werkgever waar ik snel verantwoordelijkheid zou krijgen. Daarnaast had ik de wens om snel in contact te komen met klanten zodat ik me niet alleen op het theoretische maar ook op het sociale vlak zou kunnen ontwikkelen. Beide wensen zijn uitgekomen! De stageperiode is zowel Rembrandt F&O als mij goed bevallen en inmiddels ben ik dan ook volledig aan de slag als Junior Consultant.

Mijn werk als Junior Consultant

Als Junior Consultant houd je je bij Rembrandt F&O met name bezig met het begeleiden van ondernemers bij de koop van een onderneming of de verkoop van hun onderneming. Deze koop- en verkooptrajecten noemen wij projecten, waarbij we onderscheid maken tussen vier soorten: Koop, Verkoop, Management Buy Out en Management Buy In. Tijdens deze projecten werk je samen met een projectleider. Veel werkzaamheden die bij een project komen kijken, worden echter uitgevoerd door een Junior Consultant. Zo maak je vaak de eerste aanzet voor de waardering van een onderneming en bereid je documenten, zoals een bedrijfsprofiel of informatiememorandum, voor. Ook heb je veelvuldig contact met ondernemers over de voortgang van projecten. Op deze manier ben je bij Rembrandt F&O volledig en van A tot Z betrokken bij projecten.

 

My rating