Status accounting arbeidsmarkt (2014)

Verlichte wereldbol
- On 12 December 2014
Rating
Status accounting arbeidsmarkt (2014) https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/status-accounting-arbeidsmarkt-2014 0
0

In dit artikel lees je over de laatste ontwikkelingen van de accounting arbeidsmarkt. Wat zijn de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt, zijn er veranderingen in de salarissen en wat zijn de verwachtingen voor komende tijd? Dat lees je allemaal in dit artikel.

Het toegenomen vertrouwen in de economie resulteert in een duidelijke stijging van het aantal vacatures in het bedrijfsleven. Binnen deze sector is al twee kwartalen op rij een groei in geadverteerde vacatures zichtbaar en met name voor professionals met meer dan vier jaar werkervaring.

Zoeken naar…
Bij het zoeken naar nieuwe kandidaten blijven de bedrijven erg kritisch en zoeken ze naar mensen die exact voldoen aan het profiel. Om de beste kandidaten niet aan de concurrentie te verliezen is de snelheid van sollicitatieprocedure opgevoerd. Ook schakelen de bedrijven steeds vaker recruitmentorganisaties in, omdat ze de vacatures zo snel mogelijk willen invullen. De functies business analyst, business controller, internal controller, internal auditor, transition manager en reporting specialist zijn meer in trek bij bedrijven.

Salarissen en secundaire arbeidsvoorwaarden
De salarissen blijven onveranderd, maar in 2015 worden er loonsverhogingen verwacht. In de secundaire arbeidsvoorwaarden krijgen de vaste werknemers steeds vaker een auto van de zaak, maar voor de pensioenregeling ziet het er nog steeds somber uit.

My rating