Status juridische arbeidsmarkt (2014)

man en vrouw schudden handen
- On 12 December 2014
Rating
Status juridische arbeidsmarkt (2014) https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/status-juridische-arbeidsmarkt-2014 0
0

In dit artikel lees je over de laatste ontwikkelingen van de juridisch arbeidsmarkt. Welke profielen waren het meest gezocht door werkgevers, zijn er veranderingen in de salarissen en wat zijn de verwachtingen voor komende tijd? Dat lees je allemaal in dit artikel.

Meer vertrouwen
Door grotere economische stabiliteit groeit het vertrouwen van de bedrijven en hierdoor ontstaan er nieuwe vacatures. Voor de juristen die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging, is dit mogelijk het moment om rond te kijken. Begin 2015 zullen meer budgetten vrijkomen, wat nieuwe perspectieven biedt voor professionals. Ervaren juristen kunnen rekenen op een ruimer aanbod banen en interim experts profiteren van een toename in opdrachten. Interim juristen worden ingezet om vacatures tijdelijk in te vullen.

Mogelijkheden om uit te breiden
Vele interim professionals zijn nu volledig geboekt, begin dit jaar was het toch anders. Ook het aantal vacatures voor vaste posities groeit, omdat bedrijven mogelijkheden zien om te groeien. De meeste gezochte ervaringprofielen zijn in contractrechten, IT-recht en arbeidsrecht. Juristen met minimaal drie jaar werkervaring worden het meest gezocht en voor professionals met minder ervaring is de markt nog steeds moeilijk.

Salarissen en secundaire arbeidsvoorwaarden
Doordat veel kandidaten geïnteresseerd zijn in dezelfde functie is het salarisniveau stabiel gebleven, maar de salarissen binnen de juridische sector liggen nog altijd hoger dan het gemiddelde op de arbeidsmarkt. Ook staan de secundaire arbeidsvoorwaarden onder druk. Bij steeds meer bedrijven verdwijnen de leaseauto en bonussen zijn niet meer vanzelfsprekend en vaak lager dan voor de crisis. In sommige gevallen zijn ook het opleidingsbudget en de pensioenregelingen verslechterd.

My rating