Status marketing arbeidsmarkt (2014)

Passer met tekening
- On 12 December 2014
Rating
Status marketing arbeidsmarkt (2014) https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/status-marketing-arbeidsmarkt-2014 0
0

In dit artikel lees je over de laatste ontwikkelingen van de marketing arbeidsmarkt. Wat zijn de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt, zijn er veranderingen in de salarissen en wat zijn de verwachtingen voor komende tijd? Dat lees je allemaal in dit artikel.

De vraag naar marketing en communicatie specialisten blijft stijgen. De trend die eind 2013 is ingezet, gaat voort in 2014. In het derde kwartaal van 2014 waren er 18 procent meer vacatures vergeleken met een jaar geleden. In de profit sector is de vraag naar marketing- en communicatie specialisten met 20 procent toegenomen en bij non-profit organisaties is er een groei van 34 procent. Binnen de overheid is de groei zelfs 54 procent en er is een grote vraag naar met name de communicatiedeskundigen en medewerkers public relations en voorlichting. De gegevens komen voort uit een analyse van de arbeidsmarkt door detacheringsorganisatie Yacht.

De arbeidsmotivatoren voor marketing- en communicatieprofessionals zijn salaris, inhoud van het werk, werksfeer en carrièreperspectief. Bij de meer senior marketeers zijn de inhoud van het werk en flexibele werktijden belangrijke factoren.

My rating