Steek boven de rest uit

Steek boven de rest uit
- On 13 May 2015
Rating
Steek boven de rest uit https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/steek-boven-de-rest-uit 0
0

Bij het schrijven van je cv en je motivatiebrief moet je in je achterhoofd houden dat het jou moet onderscheiden als topkandidaat tussen alle andere ‘gemiddelde’ kandidaten.

Het is makkelijker om een indrukwekkend cv op te zetten dan een motivatiebrief die erg opvalt. Je cv moet de aanvulling zijn bij je motivatiebrief, dus zorg ervoor dat ze op elkaar aansluiten. Wanneer je motivatie authentiek, goed geschreven en eerlijk is zal deze brief opvallen en word je uitgenodigd op gesprek.

Laat je brief opvallen door wat er in je brief staat en niet alleen door hoe de brief eruit ziet. Met eerlijk geschreven wordt bedoeld dat de eigenschappen en competenties naar waarheid vermeld worden. Ga geen eigenschappen of competenties in je brief zetten die niet van toepassing zijn op jou. Uiteindelijk komt het bedrijf daar wel achter als je op gesprek bent gekomen en anders wanneer jij bent aangenomen.

Ook grammatica is heel belangrijk. Door een grammaticaal foutloze brief te schrijven zal het bedrijf daar niks op aan te merken hebben en zal je erbovenuit steken wanneer andere kandidaten dit wel hebben. Grammatica fouten kunnen een goede reden zijn om je af te wijzen voor een gesprek.

My rating