Stem je betoog af op je publiek

Stem je betoog af op je publiek
- On 10 May 2015
Rating
Stem je betoog af op je publiek https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/stem-je-betoog-af-op-je-publiek 0
0

Tijdens je sollicitatiegesprek of in vele andere situaties moet je een ander overtuigen van een bepaalde zaak. Status en uitstraling hebben veel invloed op de overtuigende kracht. Andere mensen zijn van nature heel overtuigend, en anderen juist weer niet. En voor die mensen die niet overtuigend zijn hebben wij vier artikelen om ook bij de overtuigende groep te horen! Zoek op 'Hoe kom je overtuigend over?' voor deze artikelen.

Elk publiek reageert anders op een overtuiging techniek. Het is dus erg belangrijk om je manier van vertellen en overtuigen af te stemmen op je publiek.

In het geval je een verhaal doet tijdens een vergadering met je collega’s, introduceer het onderwerp en je mening al van te voren aan je collega’s. Zo weet je de mening van je collega’s al van tevoren en kan je verhaal nog aanpassen met tegenargumenten en je komt er achter hoeveel mensen je nog moet overtuigen en of ze makkelijk zijn in het volgen van een ander zijn mening.

Als je een presentatie houd heb je vaak nog geen goede relatie of beeld over de mensen. Je weet dus nog niet precies hoe ze reageren, wat voor meningen ze hebben over het onderwerp, welk belang ze hebben bij het verhaal (hoe belangrijk is het voor hun en wat levert het hun op?) en houd ook in de gaten welke aanpak je moet gebruiken (informeel/formeel of wat is de leeftijd en achtergrond?).

My rating