Strategieconsultant bij Roland Berger

Strategieconsultant bij Roland Berger
- On 02 October 2014
Rating
Strategieconsultant bij Roland Berger https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/strategieconsultant-bij-roland-berger 0
0

Wat is het geweldig om als strategieconsultant waarde voor je klanten te kunnen toevoegen! Elke dag ga ik met veel plezier naar de klant, benieuwd welke uitdagingen er weer zijn. Gelukkig kun je veel van die uitdagingen samen met je klant aangaan en hem of haar helpen ze op te lossen.

Sinds januari 2005 heb ik bij Roland Berger bij diverse ondernemingen ervaren hoe belangrijk de medewerkers en het management zijn voor succes. Ik heb me gespecialiseerd in de energiesector waarin ik nationaal en internationaal opdrachten heb gedaan, variërend van het begeleiden van een internationale overname tot het plannen en uitvoeren van een reorganisatie. De mogelijkheid om te werken met mensen van de werkvloer tot en met de Raad van Bestuur geeft je een unieke kijk in de keuken en de kans om op alle niveaus impact te hebben. Met name het schakelen tussen diverse lagen en het overbrengen van informatie aangevuld met je eigen analyses en onze internationale expertise maakt het werk zo leuk. Dat Roland Berger internationaal tot de top in strategieadvies behoort, merk ik op diverse bijeenkomsten die we jaarlijks hebben met collega's uit het Energy en Chemicals compentence center. Met elkaar hebben we ervaring bij bijna alle grote energiebedrijven in Europa.

Niet alleen de inhoudelijke uitdagingen in het werk spreken me aan. Het enthousiasme, de ambitie en ondernemerschap van collega's is erg motiverend. Naast het werk voor klanten kun je je op diverse andere manieren ontwikkelen. Zo heb ik drie jaar lang studenten aan de TUDelft geholpen bij het opzetten van diverse succesvolle technologiebedrijven. En onlangs onderzocht ik met een internationaal team de mogelijkheden om een nieuw kantoor op te zetten in het buitenland. Zo'n kans krijg je niet vaak.

My rating