Tata Steel: Onderhoudsmanager Dompelverzinklijn 3

Tata Steel: Onderhoudsmanager Dompelverzinklijn 3
- On 22 January 2015
Rating
Tata Steel: Onderhoudsmanager Dompelverzinklijn 3 https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/tata-steel-onderhoudsmanager-dompelverzinklijn-3 5
5

Ronald van Jelgerhuis is Onderhoudsmanager Dompelverzinklijn 3. Hij is in dienst bij Tata Steel sinds 2000. Hij heeft HBO Computer & Communicatietechniek / Bedrijfskunde gestudeerd.

"Door innovatief te zijn de concurrentie aftroeven"

Na zijn studie Computer & Communicatie Techniek begon Ronald bij de technische onderhoudsdienst van Tata Steel. "Daarna ben ik als engineer gaan werken om vervolgens over te stappen naar de Dompelverzinklijn. Hier kreeg ik de kans om post hbo Bedrijfskunde te voltooien. Je kunt hier alle kanten op, zolang je maar zelf initiatief toont."

Planning en organisatie cruciaal
Ronald is met zijn team verantwoordelijk voor de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de Dompelverzinklijn 3. Planning en organisatie zijn hierbij cruciaal. "Het onderhoud moet gebeuren tijdens een stilstand van eens in de zes weken, en eens per jaar is er een lange jaarstilstand. Dan zijn er in 260 uur soms wel 350 man aan het werk en zorgen we voor een goede coördinatie van alle werkzaamheden. We werken niet alleen voor maar ook met de afdeling Productie. Samen met deze afdeling en Kwaliteit en Technologie vormen we een platform waarin we kennis delen met elkaar."

Continu verbeteren
De grote uitdaging van Ronald en zijn team is om de Dompelverzinklijn 3 nog beter te laten te renderen. "Deze fabriek draait nu drie jaar en we zijn continu op zoek naar verbeteringen. 
De staalindustrie is een roerige markt. Alleen door innovatief te zijn kunnen we de concurrentie te slim af zijn. Daar zijn we continu mee bezig. Ik vind het mooi om in de maakindustrie te werken, dat is uniek in Nederland."

My rating