Tax Trainee PwC

Tax Trainee PwC
- On 18 December 2014
Rating
Tax Trainee PwC https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/tax-trainee-pwc 3
3

‘Ik werk nu bijna een jaar bij PwC, een mooi moment om de balans op te maken. Zowel de organisatie PwC als het werk bevalt me erg goed. Al heb ik me daar van tevoren ook niet heel erg druk om gemaakt. Ik ben goed geïnformeerd over wat het Tax Traineeship precies inhoudt. En heb daarom geen moment getwijfeld over mijn keuze. Ook was het prettig dat de sollicitatieprocedure uit veel verschillende stappen bestond. Daardoor kon ik me goed voorbereiden op de volgende ronde, me verder verdiepen in het traineeship en nog eens bij mezelf te raden gaan of dit echt was wat ik wilde.

‘Toen ik van het Tax Traineeship van PwC hoorde, was dat voor mij een schot in de roos. Een functie die aansloot op mijn achtergrond en waar ik aangenomen zou worden om te doen waar ik goed in was: het samenbrengen van veel informatie, daar conclusies uit trekken en dit communiceren naar een klant. En dat bij een internationaal georiënteerde organisatie, die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan! De fiscale case die we als onderdeel van het selectieproces moesten maken was pittig, maar maakte me tegelijkertijd enthousiaster dan ooit. Het was heerlijk om weer even helemaal blanco in nieuwe stof te duiken, te proberen de puzzel op te lossen en mijn hersenen te laten kraken.

‘Tot nu toe past bijna elke dag bij PwC nog steeds bij de verwachtingen die ik vanaf het begin had. Sinds september ben ik werkzaam geweest bij twee afdelingen, die qua werkzaamheden heel erg van elkaar verschillen. Bij de ene afdeling had ik te maken met klanten, terwijl de ander juist een interne afdeling is die de Tax & HRS professionals van PwC van informatie voorziet. Toch blijft het uitzoeken van allerlei (belasting)zaken en dit op een leesbare manier communiceren naar een klant of ander publiek de rode draad in mijn werk.’

- Marloes

My rating