Tax Traineeship PwC

Tax Traineeship PwC
- On 04 December 2014
Rating
Tax Traineeship PwC https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/tax-traineeship-pwc-0 0
0

‘Het Tax Traineeship is een tweejarig programma waarin je drie dagen per week op een van de belastingadviesafdelingen van PwC werkt. De andere twee dagen ben je bezig met het versnelde traject van de opleiding Fiscaal Recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Tax Trainees hebben in het algemeen geen juridische en al helemaal geen fiscale achtergrond. Tijdens de selectieprocedure worden trainees echter geselecteerd op denkvermogen, taalgevoel en analytisch inzicht. Doordat wij direct in de praktijk aan de slag gaan en tegelijkertijd de opleiding doorlopen, pikken we de relevante kennis snel op. Deze sprong in het diepe vergt natuurlijk enige inzet en doorzettingsvermogen van de trainees zelf. De mogelijkheid om een master Fiscaal Recht via een van de ‘Big 4’ bedrijven te volgen heeft mij ervan overtuigd voor het Tax Traineeship van PwC te gaan.

‘And here I am! One year down and one more year to go als Tax Trainee. Hierna heb ik mijn mastertitel Belastingrecht in the pocket en kan ik volwaardig aan de slag bij PwC. En ik moet toegeven, so far so good. Het eerste jaar is uiteraard even wennen en er komen veel nieuwe dingen op je af. Nieuwe collega’s, onbekende termen en afkortingen, belastingwetten en -besluiten waar je nog nooit van gehoord hebt. Nieuwe universiteit, kantooretiquette, medetrainees, vakken als balanslezen, kantoorborrels, vaktechniek, klantdossiers en ga zo maar door. Maar stuk voor stuk interessant en de ontdekking waard. Je moet vooral veel vragen blijven stellen, nieuwsgierig zijn en genieten van wat er op je af komt.

‘Nu, na een jaar, blijkt dat het traineeprogramma pittig, maar zeker te doen is. Ik vind het fijn om in de praktijk bezig te zijn en niet meer alleen in de studieboeken te zitten. Ook staat het Tax Traineeship garant voor een afwisselende week waarin je werk, studie en privé efficiënt moet combineren. Daarnaast is Belastingrecht een interessant en technisch uitdagend vakgebied dat voortdurend in beweging is. Voorlopig ben ik dus nog niet uitgeleerd en de volgende keer vertel ik je graag meer over mijn rentree op kantoor en universiteit.’

Sanne Boer

My rating