Terugblik Challenge Weekend 2013 Welten

Terugblik Challenge Weekend Welten 2013
- On 23 February 2015
Rating
Terugblik Challenge Weekend 2013 Welten https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/terugblik-challenge-weekend-2013-welten 4
4

Zo ging het in 2013...
De nieuwe CEO Stagiair van Welten heet Job Segeth en komt uit Gouda. Tijdens een intensief Challenge Weekend op de campus in Vessem wist deze 22-jarige student Small Business & Retail Management aan de Avans hogeschool de sollicitatiecommissie het meest te overtuigen. Hij volgt hiermee Ivo Hopmans op die in 2011 over de juiste competenties bleek te beschikken.

 

De 10 finalisten

De 10 finalisten

 

CEO Challenge Weekend

Zo’n 40 studenten arriveerden op vrijdag 18 oktober 2013 op de Welten Campus in Vessem. Zij wisten zich via een online opdracht te kwalificeren voor deelname aan de challenge. Door middel van twee stemrondes op zaterdag- en zondagochtend werden 10 finalisten gekozen die nu sowieso een baangarantie van Welten op zak hebben. Na een lunch en een individueel gesprek met de sollicitatiecommissie maakte Cees Welten zondag iets na vier uur bekend dat Job ‘the job’ heeft.

Eigenheid

De commissie - die onder meer bestond uit Cees Welten en Ivo Hopmans – koos voor Job vanwege zijn eigenheid en onbevangenheid. Job past in de visie van Welten om ambitieuze mensen een kansrijke omgeving te bieden. “Job maakte dit weekend al een mooie ontwikkeling door en er zit veel meer groeipotentie in deze jongen”, vertelt Welten. “Ik hoop en verwacht dat wij veel van elkaar zullen leren.”

Overdonderd

De stage van Job vangt aan in januari. Vanaf dat moment is hij deelgenoot van alle vergaderingen en besprekingen van de CEO. Job was na de bekendmaking compleet overdonderd. “Er gebeurt zoveel in één weekend. Je zit vol adrenaline en ik wilde steeds het beste uit mezelf halen. Er gaat zoveel door je hoofd… ik kan het echt nog niet geloven.”

Verrassingsbezoek

Gedurende het weekend werden uitdagende opdrachten afgewisseld met diverse workshops. Hoewel de challenge erg veel van de studenten vroeg, was hun energie en gedrevenheid continu merkbaar. Zelfs toen ze zondag na een vroege wandeling tijdens het ontbijt verrast werden met een bezoek van Sipke Jan Bousema en Trudy Feijen. Voor de camera kregen de potentiële CEO’s lastige vragen voorgelegd door de communicatie-experts. Er volgden een confrontatie met de gemaakte beelden en een uitermate inspirerende workshop.

My rating