Testen tijdens sollicitatieprocedures

Testen tijdens sollicitatieprocedures
- On 03 September 2014
Rating
Testen tijdens sollicitatieprocedures https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/testen-tijdens-sollicitatieprocedures 0
0

Een belangrijk onderdeel van de meeste sollicitatieprocedures en zeker van de assessment centre methode zijn de persoonlijkheids- en intelligentietesten. Veel kandidaten zien enorm tegen dit gedeelte op, maar dat is helemaal nergens voor nodig. Zie het als een sport waar je ook door veel te oefenen steeds beter in kunt worden. Het is wel van belang om de voorbereiding net zo aan te pakken als de rest van je sollicitatie. Het beste advies is om niet een paar dagen van tevoren als een dolle te gaan oefenen, maar eerder door over een langere periode een uurtje per dag te oefenen. Er zijn hier tal van boeken over te koop waardoor je de uurtjes in de trein nuttig kunt gaan besteden met het oefenen van testen. Daarnaast biedt het internet een onuitputtelijke bron van testen. Zo kun je o.a. je testen goed oefenen op www.business-courses.nl. Door dit stuk goed te oefenen is bewezen dat je eigen prestatie met 20% kan verbeteren. Daarnaast wordt jouw resultaat afgezet tegen andere kandidaten en deze zullen ook goed voorbereid zijn waardoor jouw prestatie tegen kan vallen als je een matige voorbereiding hebt gehad.

Wees in de voorbereiding van je testen vooral ook assertief. Veel bedrijven zullen bij de uitnodiging voor de test ronde of het assessment centre aangeven welke testen je kunt verwachten of zij hebben een voorbeeld op hun site staan. Mocht dit niet het geval zijn, neem dan vooral contact op met de recruiter om te vragen wat voor type testen je dan kunt verwachten. Als zij dit niet weten omdat zij het aan een extern bureau hebben uitbesteed, vraag dan bij welk bureau zij het hebben uitbesteed en neem dan contact op met het desbetreffende bureau. Ook in deze zul je merken dat de recruiters het niet vreemd vinden dat je hierover doorvraagt. Het onderstreept nogmaals je assertiviteit en daarnaast zijn zij ook gebaat bij een gedegen voorbereiding door jou. 

My rating