Tijdens de stage

Tijdens de stage
- On 27 April 2015
Rating
Tijdens de stage https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/tijdens-de-stage 0
0

Met welke zaken moet je tijdens je stage rekening houden?

Het is fijn als je goed wordt ingewerkt. Je komt dan meer te weten over het bedrijf: wat ze doen en maken, de werkwijze, systemen, werkplek en de software. Een handleiding hiervoor is zeer prettig.

Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de huisregels. Dit zijn regels die gaan over werktijden, pauzes, ziekmelden en privégebruik van sociale media. In het stagebeleid vind je algemene informatie over de gang van zaken op de werkvloer. Hieruit kun je de bedrijfscultuur al een beetje afleiden.

Als je op vakantie gaat in je stageperiode en je hebt deze vakantie al geboekt, laat dit dan aan je werkgever weten, want anders kun je je stage kwijtraken. Vermeld vrije dagen ruim van tevoren en overleg ze goed. Bekijk ook goed van tevoren op welke dagen je al vrij krijgt, meestal feestdagen.

Hoe het gaat met ziekmelden staat meestal in je stage contract. Als je veel verantwoordelijkheid hebt, regel dan vervangers voor jouw taken. Als je chronisch ziek bent, breng je school hier dan ook van op de hoogte.

Je krijgt twee begeleiders: eentje vanuit school en eentje vanuit het stage bedrijf. Je begeleider vanuit school zal jouw stage bedrijf bezoeken om te kijken hoe het eraan toe gaat bij dat bedrijf en te kijken of je jouw taken goed uitvoert en je goed begeleid wordt. Als blijkt dat er verbeterpunten zijn worden deze besproken. De begeleider vanuit je stage bedrijf is jouw leidinggevende en verantwoordelijke. Als je problemen of vragen hebt kun je bij hem of haar terecht. Deze persoon beoordeelt jou ook. Het is belangrijk dat deze persoon je goed begeleidt en behandelt. Als dit niet het geval is, breng dat je school hiervan op de hoogte.

My rating