Tim Horsthuis, Talent Program Young Colfield

Zwart, figuurtje, groen
- On 02 October 2014
Rating
Tim Horsthuis, Talent Program Young Colfield https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/tim-horsthuis-talent-program-young-colfield 0
0

Uiteenlopende opdracht

Voor mijn eerste opdracht bij Young Colfield ben ik aan de slag gegaan als Junior Consultant bij QNH Consulting. QNH is een ICT dienstverlener die organisaties helpt met het bijsturen en verbeteren van hun bedrijfsvoering door het inzetten van IT oplossingen. Als Junior Consultant had ik twee rollen binnen de afdeling Personeelszaken. Ik was verantwoordelijk voor de inventarisatie en uitwerking van de herziening van het functiegebouw. Het doel van dit project is het neerzetten van een transparant, onderhoudsvriendelijk en stabiel functiehuis dat aansloot op de structuren binnen de organisatie en doelstellingen van QNH. De uitdaging hierbij was om de verschillende organisatorische structuren samen te voegen tot één geheel. Om draagvlak te creëren was het van belang dat de structuur in samenspraak met de organisatie zou worden opgezet. Dit hield in dat ik nauw contact moest onderhouden met cruciale stakeholders in de organisatie. Een hele uitdaging om alle neuzen dezelfde richting op te krijgen, maar vooral erg leuk om nauw contact te hebben met verschillende mensen binnen de organisatie!

Naast het opzetten van het functiegebouw had ik een ondersteunende rol in de projectgroep voor de harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden. Communicatie speelde binnen dit traject een cruciale rol, een verandertraject zoals deze kan namelijk veel onrust met zich meebrengen. Door consequent, open en transparant te communiceren zijn we in staat geweest om de werknemers mee te nemen in het veranderproces.

De combinatie van afwisseling, zelfstandigheid en veel interpersoonlijk contact maakte dat deze eerste opdracht voor mij het ideale opstapje was voor de rest van mijn tijd bij Young Colfield.

My rating