Tips voor de juiste sollicitatielook

Tips voor de juiste sollicitatielook
- On 03 September 2014
Rating
Tips voor de juiste sollicitatielook https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/tips-voor-de-juiste-sollicitatielook 0
0

Welke kleding kies je voor je sollicitatiegesprek?

In iedere bedrijfscultuur zit een eigen dresscode verscholen. Soms zit er zelfs verschil tussen de verschillende afdelingen. Medewerkers in IT kleden zich vaak wat losser dan account managers die ook bij bedrijven langs gaan. Maar hoe weet jij nu wat je moet dragen tijdens je sollicitatiegesprek? Het allerbelangrijkste is dat je, je prettig voelt in wat je aantrekt. Wordt er verwacht dat je in pak komt, maar draag je liever geen pak, vraag je dan serieus af of de functie wel echt iets voor jou is.

Zoek naar foto's

Het is altijd goed om naar informatie over het bedrijf te zoeken binnen je eigen netwerk. Daarnaast is het aan te raden om op de website van het bedrijf te kijken naar foto's van medewerkers. Zo krijg je al een indicatie van de dresscode bij het bedrijf.

Draag je ambitie

De helft van het beeld dat mensen van jou creëren is gemaakt uit non-verbale aspecten. Dus kleed je ook naar de functie die je graag wilt gaan beoefenen. Hoe zakelijker het bedrijf is, des te meer je moet opletten of je geen kleding aantrekt die afleidt van wat je zeggen wil. Dit betekent geen korte rokjes, of diep decollecté. Ook teveel make-up, parfum of aftershave kan afleiden. Alleen de juiste kleding aantrekken is echter niet genoeg, je moet ook zorgen dat het er netjes uitziet. Strijk dus je kleren, verwijder losse draadjes, naai knopen aan en poets je schoenen. Wanneer je deze kleine puntjes niet volledig verzorgd, geeft het de indruk dat je ook in je werk niet alles perfect afrondt.

My rating