Top cv Pon

Een snel rijdende rode auto, met een man achter het stuur Pon
- On 30 September 2014
Rating
Top cv Pon https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/top-cv-pon 0
0

“cv building”, werd het bij ons altijd genoemd. Een commissie doen, een goede bijbaan hebben, een buitenlandstage volbrengen, een bedrijfje opzetten en vooral laten zien dat je niet stil hebt gezeten en leergierig blijkt. Tot op de dag van vandaag is hier volgens mij maar weinig in veranderd.

Bij Pon zijn de eisen in basis vrij simpel. Je moet een master hebben gedaan en affiniteit hebben met handel- en serviceorganisaties. Maar logischerwijs verhoogt het aantal aanmeldingen voor het traineeship ook de kwalificaties die men moet hebben om boven de rest uit te steken.

Aardig om te vertellen is dat Pon enige tijd geleden heel bewust de keuze heeft gemaakt om een zo divers mogelijk aannamebeleid aan te houden. Hiermee wordt bedoeld dat de studieachtergrond niet bepalend is voor de kwalificatie en dat een diversiteit aan interesse juist zeer wordt gewaardeerd.

Ik heb bijvoorbeeld een MsC Communicatiewetenschap gedaan en samen met mij werden studenten met masters als Bedrijfskunde, Rechten, Sociale Wetenschappen, Technology Management, Financial Management, Werktuigbouwkunde en Strategic Marketing aangenomen.

De randvoorwaarden voor het traineeship zijn dus in principe vrij eenvoudig. Opvallend is wel dat men in het LinkedIn profiel van mijn collega trainees of mijzelf ziet dat studie slechts een stukje van het cv was ten tijde dat we werden aangenomen bij Pon. Het is een wat ongelukkig gekozen naam, maar “cv building” blijft iets om rekening mee te houden voordat je gaat solliciteren.

My rating