Trainee bij Achmea

Trainee bij Achmea
- On 28 November 2014
Rating
Trainee bij Achmea https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/trainee-bij-achmea 3
3

Ruw word ik verstoord door mijn nieuwe collega. “Kom, we gaan je even aan iedereen voorstellen, dan kun je daarna aan de slag!”. “Nou hier is ie dan, onze nieuwe trainee!” Raoul Berkelmans, 24 jaar en hij woont in Nijmegen. “Hij heeft de divisie verlaten voor het echte werk op de Holding in Zeist!” Ik knik instemmend, maak een slechte grap en stem uiteraard in met de vraag of ik hier voor de frisse wind kom zorgen. Ik haal koffie voor iedereen, maak kennis met degenen die van het toilet komen en ik ben ready to go. Ik ga weer op mijn plekje bij het raam zitten. Mijn blik dwaalt langzaam weer af naar de parkeerplaats. Ik bedenk me opeens dat het voor mij  een half jaar geleden met een tocht over die parkeerplaats in Zeist allemaal begon.

Hoe was het een halfjaar geleden ook al weer? Net terug van een welverdiende vakantie, kwam ik - inclusief jetlag -  aan in Tilburg, waar de introductiedag voor het Financieel Management Traineeship plaatsvond. Twee dagen later zag ik voor het eerst mijn opdrachtgever. Wij hadden afgesproken op het hoofdkantoor van Achmea in Zeist. Ik zag een klein mannetje, klein rond brilletje en een blik van iemand die je duidelijk  niet in de maling neemt. Het gesprek begint met de opmerking: “Ik heb ooit een keer een gesprek gehad met iemand van jouw leeftijd met van die afgetrapte schoenen, een overhemd dat nog van zijn broer was geweest en sowieso nog nooit was gestreken”. Gelukkig ben ik een begenadigd strijker, maar toen ik mijn blik liet afglijden, viel me toch op dat ik dit hemd de avond ervoor misschien had overgeslagen. De toon was gezet.

Enigszins op mijn hoede begon het gesprek. Gelukkig bleken we heel goed op één lijn te zitten en zelfs van dezelfde slechte humor te houden. We beëindigden het gesprek met een ferme handdruk, die zowel symbool stond voor het einde van een mooi gesprek als het begin van een nieuw avontuur. Ik had zojuist mijn commitment gegeven om de verbinding te maken tussen Financial Control en Divisie Actuariaat op de divisie Pensioen en Leven in Apeldoorn. Wat het precies inhield, wist ik ook niet. Maar toch wist ik dat het de juiste keuze was.

My rating