Trainee en Improvement Consultant Tata Steel

Trainee en Improvement Consultant Tata Steel
- On 22 January 2015
Rating
Trainee en Improvement Consultant Tata Steel https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/trainee-en-improvement-consultant-tata-steel 0
0

Maurits de Boer is Trainee en Improvement Consultant. Hij is in dienst bij Tata Steel sinds 2012. Hij heeft Management of Technology aan de TU in Delft gestudeerd.

"Tata Steel heeft jonge technische talenten veel meer te bieden dan twee jaar bureauwerk", aldus Maurits de Boer (1984). Als trainee en Improvement Consultant is hij vanaf dag één echt betrokken bij de complexe onderhouds- en productieprocessen en staat regelmatig in contact met de werkvloer. "Je draait mee in ploegendiensten, groeit inhoudelijk sterk én wordt op de site een volwassen gesprekspartner van het managementteam."

Het terrein van Tata Steel in IJmuiden is 750 hectare groot en heeft een jaarlijkse productie van ruim 7 miljoen ton hoogwaardig staal. "Ondanks deze enorme omvang gebeurt alles hier dichtbij, van grondstof tot en met de verzinkte staalrollen. Daar gaat je bloed wel sneller van stromen."

Complex en veelzijdig
Na zijn master Management of Technology aan de TU in Delft startte Maurits begin 2012 bij Tata Steel. In het traineeship staan zowel zijn technisch inhoudelijke als persoonlijke ontwikkeling centraal. Hierbij krijgt hij onder meer ondersteuning van een mentor uit de bedrijfstop. Inhoudelijk doorloop je vier werkblokken van globaal zes maanden, met steeds toenemende taken en verantwoordelijkheden. Na anderhalf jaar is Maurits nu projectleider Onderhoudsconcepten.

"Ik werk met een multidisciplinair team en draag eindverantwoordelijkheid voor het risico gebaseerd maken van bestaande onderhoudsplannen, waar nodig breng ik verbeteringen aan. Na dit complexe en veelzijdige project ben ik klaar en stroom ik door in een reguliere functie die aansluit op mijn ontwikkeling."

Met het MT aan tafel
Ondanks het immense terrein en ruim 9300 medewerkers is het bedrijf verre van onpersoonlijk. Iedereen is benaderbaar en als trainee krijg je ook genoeg mogelijkheden om aan te schuiven bij het managementteam (MT). "Zelf heb ik in een speciale opdracht onderzocht hoe verbeteringen in de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van onze installaties samenhangen met de leverbetrouwbaarheid voor onze klanten. Hiervoor heb ik met allerlei partijen van onderhoudsorganisaties, Sales en Supply Chain gesproken. De resultaten presenteerde ik aan het MT."

Inspelen op de markt
Toenemende concurrentie, hoge grondstofprijzen en lagere staalopbrengsten zijn marktontwikkelingen waar Tata Steel steeds alert op moet zijn. Die veranderingen in goede banen leiden vraagt van jonge professionals naast analytische en communicatieve vaardigheden de durf om nieuwe wegen in te slaan. "We staan voor een ommekeer, maar tegelijkertijd heeft dit bedrijf een rijke historie en medewerkers die hier tientallen jaren werken. Voor ambitieuze toptechnici maakt die interne en externe dynamiek Tata Steel tot een ideaal werkterrein."

My rating