Trainee ervaring De Nederlandsche Bank

Trainee ervaring De Nederlandsche Bank
- On 29 October 2014
Rating
Trainee ervaring De Nederlandsche Bank https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/trainee-ervaring-de-nederlandsche-bank 0
0

Olaf Gerritse is een trainee bij De Nederlandsche Bank.

'Na mijn studie econometrie met financiële master ben ik gelijk begonnen aan het traineeship van DNB. Het is de bedoeling dat je als trainee in twee jaar tijd zoveel mogelijk verschillende kanten van DNB leert kennen. Dat is al aardig gelukt sinds ik in april 2012 ben gestart!'

'Bij de divisie Toezicht verzekeraars ben ik in het kader van Solvency II bezig met een project, waarvoor ik in gesprek ga met mensen verspreid over de gehele breedte van DNB. Overal waar ik kom zijn de collega’s geïnteresseerd in waar je mee bezig bent en delen ze graag hun expertise, mits ze daarvoor tijd kunnen vrijmaken natuurlijk. Ik denk dat dat wel heel bijzonder is aan werken bij DNB, de mensen hier zien hun werk breder dan alleen hun eigen afgebakende terrein.

Die betrokkenheid merk je ook op andere manieren. Er worden regelmatig seminars georganiseerd, deze zijn druk bezocht en leiden meer dan eens tot inhoudelijke discussie. Onderwerpen voor de seminars kunnen zeer specifiek zijn, zoals een update over de besluitvorming rondom Solvency II of uitleg over de Long-Term Refinancing Operations (LTRO’s) van de Europese Centrale Bank, maar ook veel breder, zoals een seminar over psychologische beïnvloeding in het bedrijfsleven. Deze seminars worden niet alleen gegeven door experts van binnen DNB, maar ook van andere centrale banken en toezichthouders of uit het internationale bedrijfsleven.

Als medewerker van DNB krijg je de mogelijkheid en ruimte om je op verschillende vlakken te ontwikkelen. Zo heeft DNB een eigen Toezichtacademie opgericht, waar je meerdaagse trainingen en cursussen kunt volgen om je inhoudelijke kennis of noodzakelijke soft skills bij te spijkeren.

Wat ik mooi vind aan het werk bij de divisie Toezicht verzekeraars (en aan toezicht in het algemeen) is de veelzijdigheid. Het ene moment ben je technische documentatie aan het doorgronden of maak je analyses voor beleidsvorming, op een ander moment ben je in gesprek met de directie van een verzekeraar die jou probeert te overtuigen van de beperkte mate van risico van hun nieuwe strategie. Dit alles gaat gepaard met een nadruk op focus en efficiëntie: wat zijn de belangrijkste risico’s van een instelling en hoe doorgrond je deze met de beperkte informatie en in zo’n kort mogelijke tijd?

Een grote uitdaging? Bij DNB gebeurt het.'

My rating